Direktlänk till inlägg 17 juni 2016
Antal: 35 stycken
Jäsning: ca 40 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 250 grader, ca 6 minuter
Ingredienser:
50 g färsk jäst eller motsvarande mängd torrjäst
50 g margarin eller smör
5 dl vatten eller mjölk
2 tsk salt
2 tsk strösocker
(½ tsk mald kummin)
13-15 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Används torrjäst så följ anvisningarna på förpackningen.
Smält margarinet och häll i vätskan.
Värm till fingervärme, 37 grader.
Häll blandningen över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, socker, ev kummin och 13 dl vetemjöl på en gång.
Mät mjölet genom att hällla det direkt från påsen i ett litermått.
Tillsats av kummin ger god smak åt brödet och tar bort den svaga jästsmak, som ibland framträder i okryddat vitt bröd.
Arbeta degen kraftigt.
Tillsätt mer vetemjöl om det behövs.
Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, omkring 40 minuter.
Arbeta degen på bakbord.
Dela degen i 35 lika stora delar.
Forma degen som till släta bullar och lägg dem på smord plåt.
Platta ut dem med lätt mjölad hand.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Grädda i 250 grader omkirng 6 minuter.
Penla med vatten efter gräddningen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|