Alla inlägg under augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklingfilé i tunna skivor
Olivolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ zucchini
4 hamburgerbröd
½ isbergssalladshuvud, strimlad
4 små kvisttomater, skivade
Chiliaioli:
2 dl majonnäs
½ msk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, finriven
Gör så här:
Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
Pensla kycklingen med lite olivolja, salta och peppra.
Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta, 1-2 minuter på varje sida.
Skär zucchini i 1 cm skivor.
Pensla med lite olivolja, salta och grilla mjuka.
Fyll bröden med sallad, zucchini, tomat, 2-3 kycklingskivor och chiliaioli.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 200 grader, 30 minuter
Ingredienser:
125 g margarin eller smör
1½ dl socker
2 ägg
2½ dl (150 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk grädde
Garnering:
400-500 g lösa äpplen
Socker efter smak
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör detta med sockret.
Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt grädden.
Häll smeten i smord och brödbeströdd rund form eller stekpanna, ca 1½ liter.
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Stick ner dem i smeten tätt intill varandra.
Strö över socker.
Grädda kakan i 200 graders ugnsvärme 30 minuter.
Ingredienser:
1 kg rönnbär
½ kg äpplen
7½ dl vatten
500-750 g (6-8 dl) socker per liter sur saft
Gör så här:
Skölj bär och frukt och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i syltgryta tillsammans med vattnet.
Koka under lock ca 10 minuter.
Häll upp i en silställning och låt saften självrinna genom duken.
Mät saften.
Häll den i en syltgryta och låt den koka ca 5 minuter.
Tillsätt sockret lite åt gången.
Låt geléet koka tills det håler geléprov.
Skumma väl.
Häll upp geléet på varma burkar.
Paraffinera när geléet har kallnat och bind över burkarna.
Geléprov:
Doppa en i geléet och håll den över grytan.
Dropparna hänger kvar om geléet är färdigt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g högrevsfärs
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
4 skivor lagrad ost
4 hamburgerbröd
1 sats silverlökspread
4 salladsblad
2 skivade tomater
Till servering:
2 saltgurkor i stavar
Ev ketchup
Ev Senap
Gör så här:
Blanda färsen med salt och pepar och forma till 4 burgare.
Grilla dem 3-5 minuter på varje sida.
Låt ostskivorna få smälta på burgarna.
Fyll bröden med lökspread, sallad, tomat och burgare.
Servera med saltgurka och ev ketchup och senap.
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
½ gul lök
6 kokta potatisar
2 msk hackad basilika
3 tomater
200 g mozzarella
6 ägg
1½ dl mjölk
Salt
Peppar
1 påse babyspenat
Gröna oliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva lök och potatis tunt.
Bryn gyllenbrun i en stekpanna.
Strö över basilika.
Skär tomater i skivor och lägg i.
Dra mozzarellan i bitar och lägg i.
Rör ihop ägg och mjölk.
Krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen i stekpannan och vänd runt lite så att allt blandas.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut och toppa med babyspenat och oliver.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta, finriven
½ dl olivolja
1 zucchini
1 gemsallad
2 rödlökar
200 g halloumi
200 g små kvisttomater
½ citron
Salt
30 g rucola
Gör så här:
Blanda vitlök och olja.
Skär zucchinin i 1 cm skivor och klyfta salladen på längden.
Klyfta rödlöken och bryt osten i bitar.
Pensla grönsakern, ost och tomater på sin kvist med vitlöksoljan.
Grilla grönsakerna mjuka och osten till fin färg.
Grilla citronen på snittsidan.
Salta grönsakerna och fördela allt på ett fat med rucola.
Pressa över citron vid servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|