Alla inlägg under augusti 2016
Måndag:
Varm god tetrasoppa och tillsätt 400 g sej, 1 burk avrunna musslor och 1 påse babyspenat. Servera med fröknäcke och färskost.
Kiwisallad med gul och grön kiwi, skivad banan och rostade solroskärnor.
Tisdag:
Albondigas:
Stora vitlökskryddade spanska köttbullar. Bryn i panna och lägg över i gryta med smakrik tomatsås, låt puttra tills de är klara, ca 20 minuter. Bondbröd och sallad till.
Milkshake med banan och jordgubb.
Onsdag:
Paneng muu, thailändsk currygryta med tunt skivad fläskfilé och äggnudlar.
Färsk frukt i säsong.
Torsdag:
Ärter med fläsk.
Plättar med sylt och grädde.
Fredag:
Rökt sik och kokt potatis vänd i vinägrett med machésallad och rostade hasselnötter.
Änglamat:
Varva i ett glas vispad grädde med krossat kanelknäcke och rårörda lingon.
Lördag:
Kyckling- och mozzarellapaj, grönsallad.
Crémegratinerad frukt:
Fördela skuren frukt i ugnsformar. Blanda 2 dl crème fraiche med 50 g riven choklad. Klicka över frukten, 10 minuter i 225 graders ugn.
Söndag:
Oxrulader med gurka, kapris, gräddsås och potatis.
En bit camembert med kex och havtornsmarmelad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|