Direktlänk till inlägg 31 december 2016

Gräddig kräftsoppa med krispiga parmesanflarn (LCHF)

Av Maria - 31 december 2016 15:41




Antal: 4 portioner

Ugn: 225-250 grader


Ingredienser:

Fond:

1 kg kräftor

1 hackad lök

2 hackade vitlöksklyftor

1 liten röd chili

3-5 msk smör

2 msk tomatpuré

Vatten

Dillkvistar


Soppan:

2 msk finhackad shalotten- eller gul lök

2 msk smör

2 dl vispgrädde

1 dl créme fraiche

1 dl matlagningsvin

Salt

Vitpeppar

Ev. 1-2 msk konjak


2 dl riven parmesan eller liknande


Gör så här:
Fond:


Skala kräftorna, men behåll skalen.

Spara ev. några vackra klor till garnering.

Ställ kräftstjärtarna i kyl.

Skala och grovhacka löken.

Fräs lök, chili, vitlök och kräftskal i smör i större gryta/kastrull utan att det antar färg.

Fräs även med tomatpurén i smör.

Slå på vatten så att det täcker och tillsätt några dillkvistar.

Koka under lock ca 45 minuter.

Skumma under tiden.

Sila bort skal och övriga ingredienser.

Häll tillbaka spadet och reducera buljongen under ivrig kokning utan lock ytterligare 10 minuter eller tills ca 5-6 dl återstår.


Soppan:

Låt löken svettas i smör.

Slå på kräftfond, vin, grädde och créme fraiche.

Vispa eller mixa soppan slät med stavmixer.

Smaka av med kryddor och med salt om så behövs.

Tillsätt konjak om det gillas och redan finns hemma.

Ge soppan ett hastigt uppkok.


Parmesanflarn:

Fördela småhögar av finriven parmesan på smörpapperskläddplåt.

Grädda hastigt i het ugn, 225-250 grader tills osten smält ner och blivit gyllenbrun i kanterna.

Låt ostflarnen svalna innan de tas från papperet.


Fördela kräftstjärtar i botten på varma tallrikar.

Slå över den heta soppan.

Garnera ev. med något grönt som t.ex rucola samt klor och kräftstjärtar.

Bjud parmesan flarn till.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards