Alla inlägg under september 2016

Av Maria - 29 september 2016 09:15

Antal: 2 portioner


Ingredienser:
2 st mogna avokado (de ska vara relativ mjuka när man klämmer på dem och är de inte mogna så måste du vänta då avokado är en katastrof omogna)
2-3 msk majonnäs
1 msk fet och tjock yoghurt
1 tsk citronsaft
1 dl skalade räkor
1 ägg
1 liten lök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Ev. 1 krm cayenne
Ev. svart och röd rommix för garnering

Gör så här:

Dela och gröp ur avokadon.
Mosa avokadon.
Hacka ägget.
Blanda allt och smaka av med kryddorna.
Spara lite räkor till garnering.
Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor och rommixen. 

Av Maria - 29 september 2016 08:45

Antal: 4-6 personer

Tid: 30 minuter + 1 dygn i kylen


Ingredienser:

2 burkar Abbas inlagda sill, á 240 g

1 citron

½ dl majonnäs

½ dl vispgrädde

2 dl gräddfil

1 tsk citronpeppar


Gör så här:

Låt sillen rinna av men spara några matskedar av lagen.
Skär sillen i 2-3 cm breda bitar.
Finriv skalet på citronen och pressa ur saften.
Blanda citronskal och citronsaft med majonnäs, grädde, gräddfil och citronpeppar.
Rör ner sillen och smaka eventuellt av med 1-2 msk lag från burkarna.
Låt stå i kylen i minst ett dygn. 

Av Maria - 28 september 2016 09:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 gul paprika

1 röd chilifrukt

Smör eller kokosfett för stekning

3 dl vatten

1 burk kokosmjölk

Salt

Peppar

450 g torsk- och laxtärningar

200 g skalade räkor

Några gräslöksstrån


Gör så här:

Riv eller pressa vitlöken.

Skär den gröna och gula paprikan i bitar.

Finhacka chilin.

Fräs grönsakerna i smör eller kokosfett i en kastrull så att de får lite färg.

Tillsätt vatten och kokosmjölk och låt soppan koka upp.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg fisktärningarna i soppan och låt sjuda väldigt försiktigt i ca 5 minuter.

Servera med räkor, aioli och gräslöksstrån.

Av Maria - 28 september 2016 09:30

Antal: 1 bröd

Ugn: 175 grader, ca 90 minuter


Ingredienser:
4 dl rågsikt
1½ dl grahamsmjöl
½ dl Fibrex
1½ dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl Dansukker Muscovadosirap
6 dl filmjölk

 

Gör så här:

Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.

Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet.

Häll upp smeten i en smord, avlång form.

Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.

Av Maria - 28 september 2016 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

0,5 dl ströbröd

1 dl vatten

0,5 tsk salt

2 krm peppar

1 tsk timjan

1 dl rostad lök

ca 500 g kalvfärs

2 msk smör eller magarin


Gör så här:

Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet.

Låt stå någon minut.

Blanda ner salt, peppar, timjan och rostad lök.

Rör ner färsen och blanda noga.

Forma färsen till runda köttbullar.

Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna till de får fin färg.

Av Maria - 28 september 2016 08:00

Antal: 1 portion


Ingredienser:

1 sillfilé (5 minuterssill)

1 msk majonnäs

1 msk gräddfil

1 msk finhackad rödlök

1 msk hackade färska örter till exempel dill och persilja

Lite citron

Svartpeppar

1 kokt ägg


Gör så här:

Skär sillfilén i skivor och lägg i en skål.

Blanda ner resterande ingredienser och servera med ett kokt ägg.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards