Alla inlägg under september 2016
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 st mogna avokado (de ska vara relativ mjuka när man klämmer på dem och är de inte mogna så måste du vänta då avokado är en katastrof omogna)
2-3 msk majonnäs
1 msk fet och tjock yoghurt
1 tsk citronsaft
1 dl skalade räkor
1 ägg
1 liten lök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Ev. 1 krm cayenne
Ev. svart och röd rommix för garnering
Gör så här:
Dela och gröp ur avokadon.
Mosa avokadon.
Hacka ägget.
Blanda allt och smaka av med kryddorna.
Spara lite räkor till garnering.
Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor och rommixen.
Antal: 4-6 personer
Tid: 30 minuter + 1 dygn i kylen
Ingredienser:
2 burkar Abbas inlagda sill, á 240 g
1 citron
½ dl majonnäs
½ dl vispgrädde
2 dl gräddfil
1 tsk citronpeppar
Gör så här:
Låt sillen rinna av men spara några matskedar av lagen.
Skär sillen i 2-3 cm breda bitar.
Finriv skalet på citronen och pressa ur saften.
Blanda citronskal och citronsaft med majonnäs, grädde, gräddfil och citronpeppar.
Rör ner sillen och smaka eventuellt av med 1-2 msk lag från burkarna.
Låt stå i kylen i minst ett dygn.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
Smör eller kokosfett för stekning
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Salt
Peppar
450 g torsk- och laxtärningar
200 g skalade räkor
Några gräslöksstrån
Gör så här:
Riv eller pressa vitlöken.
Skär den gröna och gula paprikan i bitar.
Finhacka chilin.
Fräs grönsakerna i smör eller kokosfett i en kastrull så att de får lite färg.
Tillsätt vatten och kokosmjölk och låt soppan koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg fisktärningarna i soppan och låt sjuda väldigt försiktigt i ca 5 minuter.
Servera med räkor, aioli och gräslöksstrån.
Antal: 1 bröd
Ugn: 175 grader, ca 90 minuter
Ingredienser:
4 dl rågsikt
1½ dl grahamsmjöl
½ dl Fibrex
1½ dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl Dansukker Muscovadosirap
6 dl filmjölk
Gör så här:
Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.
Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet.
Häll upp smeten i en smord, avlång form.
Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
0,5 dl ströbröd
1 dl vatten
0,5 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 dl rostad lök
ca 500 g kalvfärs
2 msk smör eller magarin
Gör så här:
Häll ströbrödet i en bunke och rör ner vattnet.
Låt stå någon minut.
Blanda ner salt, peppar, timjan och rostad lök.
Rör ner färsen och blanda noga.
Forma färsen till runda köttbullar.
Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna till de får fin färg.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
1 sillfilé (5 minuterssill)
1 msk majonnäs
1 msk gräddfil
1 msk finhackad rödlök
1 msk hackade färska örter till exempel dill och persilja
Lite citron
Svartpeppar
1 kokt ägg
Gör så här:
Skär sillfilén i skivor och lägg i en skål.
Blanda ner resterande ingredienser och servera med ett kokt ägg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|