Alla inlägg under juni 2018
Antal: 20 tryfflar
Ingredienser:
2 dl boveteflingor
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
½ tsk vaniljpulver
½ tsk nymald kardemumma
1 krm havssalt
1 dl blåbär
3 msk tahini
15 medjooldadlar utan kärna
1 msk kokosolja
Strössel:
1 dl kokosflingor
1 krm kardemumma
1 nypa havssalt
1 mks blåbärspulver
Gör så här:
Mixa bovete, cashewnötter, kokosflingor, vaniljpulver, kardemumma och havssalt i en matberedare.
Under tiden motorn kör tillsätter du blåbär, tahini, dadlar och kokosolja.
Forma till bollar.
Mixa kokosflingor, kardemumma, havssalt och blåbärspulver i en blender.
Rulla bollarna i blåbärsströsslet.
Förvaras svalt!
Tryfflarna kan förvaras upp till två veckor i kylen, med du kan även frysa in dem för att förlänga hållbarheten.
En tryffeltreat passar perfekt att stilla sug och hunger med på eftermiddagen eller kvällen.
Men håll dig till en!
Måndag:
Fiskburgare:
Mixa laxfilé till färs, smaksätt med salt, rivet citronskal och chili.
Forma burgare och stek gyllene.
Lägg mellan hamburgerbröd med sallad, tomat, majonnäs och rostad lök.
Mandariner i sockerlag med en klick mezeyoghurt.
Tisdag:
Ajvarsoppa med bönor och kyckling, en klick gräddfil i soppan och mörkt rågbröd till.
Färsk frukt i säsong.
Onsdag:
Tortillini med krämig ostsås och klippt gräslök.
Milkshake på vaniljglass, mjölk och frysta hallon.
Torsdag:
Sojamarinerade fläskkotletter, kokt matvete blandat med strimlad purjo och blandade gröna blad. Yoghurtsås med ingefära och curry.
Fruksallad marinerad i mangobalsamico och lite florsocker. Vaniljkesella till.
Fredag:
Fyll crépespannkakor med svampstuvning, rulla ihop och lägg i ugnsform.
Strö över ost. 10 minuter i 225 grader.
Whoopies - två kakor med fyllning emellan, tex choklad- eller smörkräm.
Lördag:
Kikärtspanzanella, en klick färskost till.
Päronkaka:
Riv 300 g mandelmassa och blanda med 3 ägg.
Tryck ut i en smord pajform och fördela tunna päronklyftor över.
Strö råsocker och kanel över, grädda 20 minuter i 225 grader.
Servera ljummen med grädde.
Söndag:
Porterstek på älg eller nöt, klyftpotatis, gelé, sås och haricots verts.
Varma björnbär med vaniljglass och hackad mörk choklad.
Måndag:
Mandelfisk:
Lägg tinade fiskblock i smord ugnsform, salta och peppra.
Bre över crème fraiche, strö på ströbröd och mandelspån.
Ca 25 minuter i 225 grader.
Kokt potatis och gröna ärter till.
Persikohalvor fyllda med kräm på hälften mezeyoghurt, hälften lemoncurd, strö kokos över.
Tisdag:
Morotssoppa och croissanter med smör och ost.
Apelsinris:
Blanda kall risgrynsgröt med vaniljsocker, koncentrerad apelsinjuice, vispad grädde och apelsinklyftor.
Onsdag:
Ugnspannkaka med knaperstekt sidfläsk, brunkål och lingonsylt.
Färsk frukt i säsong.
Torsdag:
Frittata:
Fräs strimlad lök, potatis, samt röd och grön paprika mjuka i olja.
Salta, peppra och slå lätt uppvispade ägg i pannan.
Stek på svag värme tills äggen stelnat.
Riv lagrad ost över. Sallad till.
Ugnsbaka äppelhalvor med en skiva chévre, honung och valnötter.
Fredag:
Nachogratäng:
Stek 500 g köttfärs och krydda med tacomix.
Blanda 1 burk Philadelphiaost och 1 burk crème fraiche och bre ut i botten av en gratängform.
Häll färsen ovanpå och strö över gratängost.
Värm i ugnen på 200 grader tills osten smält.
Servera med nachochips, salsa och grönsallad.
Plättbakelser:
5 plättar per man travade i hög med nutella och hallonsylt mellan.
Lördag:
Stek strimlor av kycklingfilé med strimlad gul lök och kinakål.
Häll på 1 burk kokosmjölk och 1 burk bambuskott.
Smaka av med soja och röd curry.
Jasminris till.
Efterrätten:
Smält 2 dl strösocker i en panna.
Rör ner 2 dl grovhackade nötter.
Låt svalna på smörpapper och bryt nötbräcket över fruktsallad.
Söndag:
Kalops på högrev av nöt, kokt potatis, inlagda rödbetor och riven råkost.
Pannacotta med rårörda blåbär.
Måndag:
Cowboysoppa
Tisdag:
Curry med grillsost
Onsdag:
Kyckling med grönsaker
Torsdag:
Grön ärtsoppa med räkor
Fredag:
Bakad sötpotatis med kikärtor och fetaost
Lördag:
Rostad blomkål med solrospeto
Söndag:
Söndagsstek med potatis och sås
Måndag:
Kycklingpaj med grönsallad
Tisdag:
Rotmos/potatismos med köttkorv
Onsdag:
Toast
Torsdag:
Kycklinggratäng med ris
Fredag:
Tacos
Lördag:
Fisk- och räkgratäng med dill, pressad potatis eller ris
Söndag:
Raggmunk med fläsk och lingon
Måndag:
Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.
Ett gott bröd till.
Valfri frukt i säsong.
Tisdag:
Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.
En bit sockerkaka
Onsdag:
Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.
Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.
Blodapelsin.
Torsdag:
Italiensk gryta med lammlägg.
Citronmarängpaj.
Fredag:
Quesadillas:
Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.
Stek på båda sidor tills osten smält.
Servera med en chiligryta.
Coke float:
Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.
Lördag:
Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.
Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.
Söndag:
Sötpotatispytt med svarta bönor.
Tomatsalsa och picklad rödlök till.
Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g risoni
150 g körsbärstomater
50 g rucola
½ dl saltrostade solroskärnor
Vinägrett:
½ dl olivolja
1 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
200 g grönsaksyoghurt, gul tomat & schalottenlök
4 grillade kycklingklubbor
Gör så här:
Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
Rör ihop vinägretten.
Halvera tomaterna.
Hacka rucolan.
Blanda grönsaker och vinägretten med risonin.
Toppa med solroskärnor.
Servera med en klick grönsaskyoghurt och kycklingklubbor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 hackad vitlöksklyfta
Rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt
½ krm svartpepapr
Gör så här:
Vispa smöret.
Blanda ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar.
Forma till en rulle med hjälp av smörpapper.
Låt stelna i kyl ca 1 timme.
Tips!
Fryst smör kan också rivas direkt över och ge det lilla extra.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|