Alla inlägg under juni 2018

Av Maria - 4 juni 2018 18:57

Ingredienser:
4 msk flingsalt (rökt salt)

1 tsk chipotlepulver eller ½ chipotle, hackad

2 tsk hackad, torkad vitlök

1 msk rökt paprikapulver

1 tsk strösocker


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna.

ANNONS
Av Maria - 3 juni 2018 21:19




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

300 g pasta

3/4 dl olivolja

Finrivet skal från 1 citron

1 dl finhackad dill

Ca 12 rädisor

Några nävar rucola

75 g grovt riven parmesanost


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Blanda pasta och olivolja i en bunke.

Låt pastan svalna.

Tillsätt citronskal och dill.

Skär rädisorna i tunna skivor och rör ner dem tillsammans med några nävar rucola.

Strö över parmesan.




ANNONS
Av Maria - 3 juni 2018 20:04




Antal: ca 30 stycken

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter + ca 15 minuter


Ingredienser:

Mördeg:

100 g smör eller margarin

2 msk socker

1 äggulor

3 dl vetemjöl


Fyllning:

1½ dl åkerbärs- eller hjortronsylt

1½ dl sötmandel, skållad och mald

1 dl socker

2 äggvitor

1 kartong flagad mandel


Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den svalt en stund.

Platta med lätt mjölad hand ut den till en kaka på smord plåt.

Gör kakan i storlek 15*20 cm.

Halvgrädda i 175 grader ca 10 minuter.

Bred sylten på den halvgräddade kakan.


Fyllning:
Blanda mandel med sockret.

Vispa vitorna till fast skum och blanda ned dem.

Bred mandelmassan över sylten och strö på den flagade mandeln.

Grädda kakn färdig, ca 15 minuter eller tills ytan fått lite färg.

Skär den i bitar när den har svalnat lite.




Av Maria - 2 juni 2018 12:15

Ingredienser:

1 msk soja

½ msk rökt flingsalt

3 msk rapsolja

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 tsk anchochilipulver eller chilipulver

2 msk bourbon

2 msk flytande honung


Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna.

Marinera köttet i ca 1-2 timmar i marinaden.


Marinera köttet i minst 1 timme och upp till ett dygn.

Här en läcker marinad med rökig smak.

Av Maria - 1 juni 2018 12:00

Ingredienser:

4 msk bourbon

2 msk lönnsirap

1 tsk chiliflakes

2 tsk soja

1 msk farinsocker


Gör så här:
Koka upp och sjud i ett par minuter.

Dra av från värmen och låt svalna.

Ta fram glazen ett par timmar innan den ska användas.


Tillför glazen mot slutet av grillningen.

Den här passar bra till kyckling och lax.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se