Alla inlägg under juni 2018
Ingredienser:
1 kg vindruvor
4 msk färskpressad citronsaft
500 g Syltsocker
½ krm kardemumma, malen
Gör så här:
Skölj och dela druvorna i bitar.
Lägg alla ingredienser i en gryta och låt koka i 5-6 minuter.
Skumma och mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Ingredienser:
400 g gula cocktailtomater
4 msk vatten
3 msk limesaft
190 g (2 1/4 dl) Syltsocker
15 blad färsk basilika
Gör så här:
Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten, limesaft och koka i 5 minuter.
Häll i syltsockret och koka ytterligare 5 minuter.
Tillsätt basilika.
Ta kastrullen från värmen.
Skumma väl.
Häll upp på varm, väl rengjord burk.
Förslut.
Förvara svalt.
Ugn: 250 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
8-9 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker
4 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en stor bunke.
Dela smöret i små tärningar och lägg dem i bunken.
Mosa ihop smöret med de torra ingredienserna.
Rör ner mjölken och blanda ihop till en deg.
Om degen blir väldigt kletig blanda i lite mer mjöl.
Platta ut degen till tre runda kakor på en plåt med bakplåtspapper.
Gör ett kryss på varje kaka.
Nagga dem.
Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter tills de får färg.
Ät de varma med t.ex smör och marmelad.
Ugn: 175-200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 msk vatten
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl grädde
2 tsk potatismjöl
1 äggula
1 msk socker
2 msk arrak eller punsch eller 2 små chokladpunschflaskor
Garnering:
3 dl florsocker
2 msk arrak eller punsch eller 2 små chokladpunschflaskor
(Vatten)
Bär
Gör så här:
Vispa äggen så de blir porösa.
Tillsätt sockret och fortsätt vispningen tills allt är en porös massa.
Rör ner vattnet.
Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i smeten.
Fyll den i smord och mjölad form och grädda i ganska svag värme (175-200 grader) i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Fyllning:
Blanda alla ingredienserna utom arraken i en kastrull och låt det sjuda och tjockna under omrörning.
Smaka av den kalla krämen med arrak eller punsch.
Dela kakan i 3 bottnar och bred på krämen.
Glasera den och garnera med frukt.
Måndag:
Oxköttbullar med kokt potatis och brunsås
Tisdag:
Ugnsfalu med sröbrödstäcke, pasta och tomatsalsa
Onsdag:
Chili- och limelax med klyftpotatis och yoghurtsås
Torsdag:
Lingongryta med kokt potatis och broccoli
Fredag:
Flygande Jakob med kokt ris och sallad
Lördag:
Grillad fläskkarré med bakad potatis
Söndag:
Måndag:
Köttfärssås med spaghetti
Tisdag:
Tunnbrödsrulle
Onsdag:
Bowl
Torsdag:
Kasslergratäng med potatis
Fredag:
Tacos med goda tillbehör
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Sambalkotlett med bulgur
Måndag:
Falsk fläskfilé, sås, potatis, gelé och inlagd gurka
Tisdag:
Torsk i ugn med god sås över och potatismos
Onsdag:
Chipsgratäng
Torsdag:
Senapspanerad falukorv med mos
Fredag:
Langos
Lördag:
Kotlettgratäng med hasselbackspotatis
Söndag:
Köttfärssås med spaghetti
Måndag:
Curry med grillost och kikärtor
Tisdag:
Linsgryta
Onsdag:
Kålpudding
Torsdag:
Coleslawwrap
Fredag:
Kyklingsovlaki med tzatziki
Lördag:
Tacos med tillbehör
Söndag:
Tjocka revben, poatis och sås
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|