Direktlänk till inlägg 27 juli 2018
Antal: 16 stycken
Ingredienser:
300 g jordärtskocka
1.5 msk grädde
1 msk smör
0.5 tsk salt
Syltlök:
8 röd steklökar
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
1 dl kokhett vatten
Garnering:
80 g löjrom
1 dillkvist
Gör så här:
Skala, dela eventuellt och koka jordärtskockorna 15–20 minuter.
Häll av vattnet och mixa till en slät puré med grädde och smör, smaka av med salt.
Låt svalna.
Skala och dela lökarna på mitten från botten och upp.
Sära på skikten, ta ut de lökbåtar som är finast och i bra storlek.
Lägg dem i en skål och slå över ättika, socker och kokhett vatten.
Låt stå och dra i 10 minuter.
Ta upp lökarna och låt dem svalna och torka.
Lägg purén i en spritspåse och fyll lökbåtarna.
Toppa med 1 tesked löjrom och dill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|