Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018

Nektarin- & körsbärspizza (Glutenfri)

Av Maria - 3 oktober 2018 19:56

Antal: 8-10 personer

Jäsning: mint 1 timme + minst 15 minuter

Ugn: 250 grader, ca 17 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

4 dl mjölk

1 ägg

1 msk fiberhusk

2 dl socker

4 dl rismjöl

3½ dl majsmjöl

1 dl maizena

½-1 tsk salt

2 tsk nymortlad kardemumma

100 g rusmvarmt smör

Ris- eller majsmjöl till utbakningen


Fyllning:

250 g ricotta

½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

200 g körsbär

2 nektariner

100 g pistaschmandel

75 g choklad


Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke.

Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i den.

Vispa i ägg, fiberhusk och socker.

Låt blandningen svälla 15 minuter.


Blanda de torra ingredienserna och arbeta in i degvätskan.

Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i degen.

Täck och låt jäsa minst 1 timme.


Degen räcker till två plåtstora pizzor, men kan bakas ut i önskad mängd, form och storlek.

Tryck eller kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, använd lite extra ris- eller majsmjöl om det kladdar.

Låt jäsa minst 15 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda ricottan med socker och vaniljsocker.

Dela körsbären och skär nektarinerna i skivor.

Grovhacka pistaschmandeln och hacka eller riv den vita chokladen grovt.

Klicka ut ricottan på pizzadegen, fördela nektarinskivorna och körsbären ovanpå.

Strö över pistaschen och choklad.

Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter.

Servera gärna med ytterligare lite riven choklad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards