Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018
Antal: 8-10 personer
Jäsning: mint 1 timme + minst 15 minuter
Ugn: 250 grader, ca 17 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
4 dl mjölk
1 ägg
1 msk fiberhusk
2 dl socker
4 dl rismjöl
3½ dl majsmjöl
1 dl maizena
½-1 tsk salt
2 tsk nymortlad kardemumma
100 g rusmvarmt smör
Ris- eller majsmjöl till utbakningen
Fyllning:
250 g ricotta
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g körsbär
2 nektariner
100 g pistaschmandel
75 g choklad
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i den.
Vispa i ägg, fiberhusk och socker.
Låt blandningen svälla 15 minuter.
Blanda de torra ingredienserna och arbeta in i degvätskan.
Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i degen.
Täck och låt jäsa minst 1 timme.
Degen räcker till två plåtstora pizzor, men kan bakas ut i önskad mängd, form och storlek.
Tryck eller kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, använd lite extra ris- eller majsmjöl om det kladdar.
Låt jäsa minst 15 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ricottan med socker och vaniljsocker.
Dela körsbären och skär nektarinerna i skivor.
Grovhacka pistaschmandeln och hacka eller riv den vita chokladen grovt.
Klicka ut ricottan på pizzadegen, fördela nektarinskivorna och körsbären ovanpå.
Strö över pistaschen och choklad.
Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter.
Servera gärna med ytterligare lite riven choklad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|