Direktlänk till inlägg 23 februari 2019
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
10 g torkad svamp
1 st liten gul lök
300 g Quornfärs tinad
6 st enbär stötta
2 tsk timjan
1 dl hackad persilja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 st ägg
1 tsk grönsaksfond
1 tsk worcestershiresås
150 g kokt potatis mjölig
margarin mjölkfritt, eller smör till stekning
Garnera med:
grönkål
brysselkål
apelsine
Gör så här:
Blötlägg svampen i varmt vatten.
Låt rinna av och finhacka svampen.
Skala och hacka löken.
Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör.
Blanda i enbär och timjan mot slutet.
Låt kallna.
Kör Quornfärs, svamp, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond och Worcestershiresås i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.
Skala och grovriv potatisen.
Arbeta in potatisen i smeten för hand.
Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme.
Forma smeten till bollar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör.
Lägg upp på ett fat tillsammans med grönkål, kokt brysselkål och apelsinklyftor.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|