Direktlänk till inlägg 24 februari 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Bas:
4 port kokt matvete
1 tärnat rött äpple
några nävar salladsskott
Kycklingbullar:
500 g kycklingfärs
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk hackad färsk timjan
1 msk Srirascha
1 msk smör
1 msk olja
Picklad gurka:
½ tunt skivad gurka
½ dl risvinäger
1 dl socker
1 ½ dl vatten
Rödbetskräm:
2 kokta rödbetor
2 dl kokta kikärtor
1 pressad lime + zest
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
salt
Stekt chili:
4 chilis, gärna olika färger
1 msk olja
Gör så här:
Blanda ströbröd och vatten.
Låt svälla.
Blanda färs med salt, Srirascha och peppar.
Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan.
Blanda till en fast smet och låt smeten sätta sig 10 minuter.
Blanda risvinäger, socker och vatten.
Vänd ner gurkan.
Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelhög värme.
Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.
Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.
Blanda matvete med tärnat äpple och sallad.
Servera i djupa skålar med matvete i botten och toppa med övriga ingredienser.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|