Direktlänk till inlägg 28 februari 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl.
Värm tills mjöl och smör blandat sig.
Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning.
Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Ta kastrullen från värmen.
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt.
Skiva kassler tunt.
Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform.
Toppa med sås och ost.
Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader.
Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.
Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|