Direktlänk till inlägg 21 februari 2020

Torskrygg med champagnesås, dillolja & forellrom

Av Maria - 21 februari 2020 12:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 125 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

60 g torskrygg (4 bitar á 150 g)
salt
smör, att hyvla över
200 g bellaverde broccoli
 
Krämig champagnesås:
1 bananschalottenlök
3-4 kvistar färsk timjan
3 dl champagne (alt mousserande vin)
1 msk champagnevinäger
3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt

Grön dillolja:
1 dl rapsolja
6-7 blad babyspenat
1 kruka färsk dill

Topping:
forellrom
krasse, klippt
 
Gör så här:
Salta fiskbitarna lätt runt om.
Låt rimma ca 15 minuter.
Lägg fisken i en ugnsform och hyvla smör över.
 
Krämig champagnesås:
Skala och finhacka bananschalottenlöken.
Lägg i en kastrull med färsk timjan och en klick smör.
Fräs försiktigt tills löken blir glansig.
Öka värmen och häll på champagne eller mousserande vin och vinäger.
Låt koka ned till hälften.
Reducera samtidigt grädden till hälften i en separat kastrull.
Sila ner lök- och vinreduktionen direkt i den nedkokta vispgrädden.
Smula i fiskbuljongtärningen.
Vispa ihop och smaka av med salt.

Dillolja:
Hetta upp rapsolja, babyspenat och dill till 60 grader i en mindre kastrull.
Vänd ned i ett mixerglas och mixa slätt.
Mixa länge så den blir riktigt grön.
Sila genom ett tyg- eller kaffefilter.
Häll upp i pipflaska.
Hit kan förberedas

Strax före servering:
Värm ugnen till 125 grader.
Sätt in fisken i ugnen tills den når en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
Ånga eller koka bellaverden precis mjuk.

Servering:
Lägg upp torskrygg och bellaverde på en tallrik.
Häll såsen över fisken, droppa över dilloljan och toppa med forellrom och klippt smörgåskrasse.

Tips!

Sås och dillolja går fint att förbereda i god tid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards