Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Antal: 24 bröd
Jäsning: ca 40 minuter + ca 20 minuter
Ugn: 250 grader + 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
1 dl vatten
6 dl filmjölk
½ dl olivolja
2½ dl grovt riven squash (ca 100 g)
½ msk hel kummin
½ msk salt
5 dl (300 g) grahamsmjöl
8 dl (480 g) vetemjöl special
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Rör ut jästen i vatten.
Värm filmjölk och olja till fingervärme, 37 grader.
Häll blandningen över jästen.
Tillsätt squash.
Stöt kumminfröna i en mortel.
Tillsätt kummin, salt och de båda mjölsorterna.
Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Ta upp och knåda degen lätt på mjölad arbetsbänk.
Dela degen i 24 bitar och rulla dem till frallor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in frallorna mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 225 grader.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler.
Squashen gör brödet saftigt och fiberrikt.
Grahamsmjöl ger mer smak än vetemjöl, då även vetekornets skal får följa med i malningen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|