Direktlänk till inlägg 16 februari 2013
Antal: 2 bröd
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
50 g margarin
5 dl vatten
1 msk honung
3/4 tsk salt
1 tsk malda brödkryddor
2 msk linfrö
½ dl krossade bovetegryn
2 mks husk
Ca 1½ liter glutenfritt mjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i degbunken.
Smält matfettet.
Tillsätt vatten och honung och värm till fingervärme, 37 grader.
Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda ner salt, brödkryddor, linfrö och bovetegryn.
Tillsätt husk och glutenfritt mjöl.
Arbeta degen riktigt smidig.
Den ska vara ganska kladdig.
Klä botten i 2 avlånga 1½ liters formar med bakplåtspapper.
Fördela degen jämnt i formarna.
Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
Gräddning:
Placera formarna på nedersta falsen i ugnen.
Grädda i 200 grader, 15-20 minuter.
Skär loss bröden från formarna.
Låt dem svalna under bakduk.
Förvaring:
Skär brödet i skivor och förpacka dem i plastpåsar.
Tillslut väl och frys in.
Tina i rumstemperatur, brödrost, mikrovågsugn eller svag ugnsvärme.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|