Alla inlägg under mars 2014

Av Maria - 1 mars 2014 13:45




Mängd: 2 dl


Ingredienser:

3 morötter

2 fikon + 1 till garnering

1 apelsin

2½ cm färsk ingefära, grovt hackad

½ stor banan

Isbitar


Gör så här:
Lägg morötter, fikonen, apelsinen och ingefäran i fruktpressen och pressa ut saften.

Häll juicen i en mixer tillsammans med bananen och 2 isbitar och mixa i 20 sekunder.

Tillsätt mer isbitar och dekorera gärna med fikonklyftor.




Av Maria - 1 mars 2014 12:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
2 schalottenlökar

½ dl olivolja

3 dl risottoris, t.ex aborio

2 dl torrt vin

8-10 dl god höns- eller grönsaksbuljong

250 g färsk grön sparris

1½ dl riven parmesanost

Salt

Nymalen peppar

Några droppar tryffelolja

Ev tryffel att hyvla över


Gör så här:

Hacka löken fint och stek den glansig och mjuk i olivolja.

Tillsätt riset, rör om och låt det fräsa med några minuter.

Häll på vinet och låt det koka in.

Tillsätt varm buljong i omgångar, 1-2 dl i taget, efterhand som den kokar in.

Rör om ofta och låt puttra tills risotton är krämig och lätt al dente, det tar ca 20 minuter.

Lägg ner sparrisen i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten.

Låt koka upp och skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Skär den i ca 3 cm långa, sneda bitar.

Rör ner parmesanosten i risotton och låt den smälta ihop med riset.

Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja.

Blanda ner sparrisen och låt den bli varm.

Hyvla en gnutta tryffel över vid serveringen.




Av Maria - 1 mars 2014 07:15




Ingredienser:

250 g gul lök, (2-3 stycken)

1 grön slanggurka

1 röd paprika

3 äpplen, syrliga


Lagen:

3 dl vatten

1 dl ättika, 24%

1½ dl socker

1 tsk salt

2 tsk gula senapsfrön

Ev 1 förpackning natriumbensoat


Gör så här:
Ansa och skölj grönsakerna och frukterna väl.

Skär allt i små fina tärningar, eller finfördela i matberedare.

Blanda lagen och koka upp.

Lägg i frukt- och grönsaksblandningen och låt koka utan lock ca 10 minuter eller tills blandningen är mjuk och lagen är simmig.

Blanda ev. i natriumbensoat för bättre hållbarhet.

Häll mixen på små glasburkar och sätt på lock genast.


Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning av dressing och dipsås.

Förvaras kallt.

Färdig att ätas efter 1 vecka.

Hållbarhet, minst 6 månader.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards