Alla inlägg under mars 2014

Av Maria - 12 mars 2014 19:15




Mängd: 5 dl


Ingredienser:
1 mogen banan

1 mogen mango

2 dl apelsinjuice

2 dl mellan- eller lättmjölk

3 msk färskost

Isbitar


Gör så här:

Skiva bananen grovt och hacka mangon.

Lägg dem i en mixer tillsammans med apelsinjuice, mjölk och färskost och mixa till en jämn smoothie.

Häll upp i glas och lägg i några isbitar.




Av Maria - 12 mars 2014 19:00




Antal: 6 portioner


Ingredienser:

Ca 300 g svamp

1-2 pressade vitlöksklyftor

½ dl hackad persilja

Salt

Peppar


6 kycklingfiléer

2-3 msk smrö

2 purjolökar

3 paprikor i olik färger

1 burk hela tomater

Ev. 2-3 pressade vitlöksklyftor

Salt

Peppar


Gör så här:

Ansa och hacka svampen.

Fräs den i hälften av smöret tills det knäpper i den.

Blanda ner vitlök, persilja, salt och peppar.

Låt det svalna.

Skär en ficka i varje filé och fördela fyllningen i den.

Fäst ihop med tandpetare.

Bryn filéerna runt om i resten av fettet.

Ansa och strimla purjolöken.

Skär de sköljda och urkärnade paprikorna i mindre bitar.

Lägg allt det skurna i en traktörpanna och slå på tomaterna.

Smaksätt med vitlök, salt och peppar.

Koka upp.

Lägg i de brynta filéerna och sjud under lock tills kycklingen är klar, ca 10 minuter.

Servera med ris eller couscous.




Av Maria - 12 mars 2014 18:45

Ingredienser:

1½ kg krusbär, 3 liter


Lag:

2 dl ättiksprit

3 dl vatten

125 g socker, 1½ dl

½ msk hela nejlikor

2 bitar hel kanel

1 lagerblad

1 bit ingefära


Gör så här:

Snoppa, skölj och låt bären rinna av.

Koka upp lagen, skumma och lägg i bären, sjud dem sakta 10 minuter eller tills de ser klara ut.

Skumma och lägg bären i varma, väl rengjorda glasburkar.

Låt kallna och sätt på lock.


Istället för gelé till allt kött.

Av Maria - 12 mars 2014 17:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
3 dl gräddfil

½ dl lätt majonnäs

1 dl hackad kryddgrönt, t.ex dill, gräslök, persilja, dragon, basilika

1 knivsudd cayennepeppar

1 krm vitlökspulver

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda gräddfil och majonnäs i en skål.

Tillsätt kryddgrönt och smaksätt med cayennepeppar, vitlökspulver, salt och peppar.

Smaka av.

Låt såsen stå kallt till serveringen.




Av Maria - 11 mars 2014 19:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg kokt färskpotatis

1½ dl förvällda nässlor och/eller färsk späd kirskål

1 pressad vitlöksklyfta

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1-2 tsk färskpressad citronsaft

Salt

Peppar


Gör så här:
Dela potatisen i grova bitar.

Mixa nässlor eller kirskål, vitlök, majonnäs och crème fraiche till en slät kräm.

Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Blanda potatisbitar med den gröna majonnäsen och låt dra minst 1 timme före servering.




Av Maria - 11 mars 2014 19:15

Mängd: 3½ dl


Ingredienser:
2½ dl djupfrysta björnbär, 125 g

3 dl druvjuice

3 msk kvarg eller färskost

1 tsk ljus honung (kan uteslutas)


Gör så här:
Mixa björnbär, druvjuice och kvarg eller färskost samt eventuellt honung i en mixer eller matberedare till en tjock smoothie.

Häll upp i glas och garnera gärna med björnbär.

Av Maria - 11 mars 2014 18:30




Ingredienser:
1 kg rabarber, bladlös

500-600 g socker

2 dl kärnfria russin

1 dl hackad gul lök

1 citron

2 msk vinäger

1 tsk kanel

1 tsk kryddpeppar


Gör så här:

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar.

Skölj russinen i hett vatten, borsta citronen i hett vatten och dela den i fyra bitar.

Skär varje i mycket tunna skivor.

Blanda alltsammans i syltgrytan, koka upp på svag värme och låt koka utan lock men under omrörning ca 30 minuter tills konsistensen är som lös marmelad.

Låt svalna, ös på burkar och sätt på lock.




Av Maria - 11 mars 2014 17:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1½ dl lätt crème fraiche

½ dl majonnäs

2 msk het chilisås

2 droppar tabasco

2 tsk rött portvin

Salt

Peppar


Gör så här:

Blanda crème fraiche med majonnäsen och chilisåsen i en skål.

Smaksätt med tabasco, portvin, salt och peppar.

Låt såsen stå kallt till serveringen.

Häll upp i en glasskål.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards