Alla inlägg under april 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en stekpanna och stek färs, vitlök och kummin i olja.
När all färsen är brun, tillsätt crème fraiche.
Låt puttra cirka 5 minuter.
Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel.
Lägg ner kålen i det kokande vattnet och låt koka 2 minuter.
Häll av vattnet i ett durkslag.
Blanda kålen med en klick smör och servera med köttfärssåsen.
Toppa med persilja och eventuellt chiliflakes.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
Stek brödbitarna och vitlöken gyllene i olivolja.
Mixa brödet med saffran, paprikapulver, persiljekvisten och lite olivolja.
Red av buljongen med brödmixet, smaka av med salt och peppar.
Spola av kikärtorna och tillsätt dem.
Sätt ugnen på 150°.
Pensla torsken med olja, krydda med salt och ugnsbaka ca 12 min.
Servera fisken i djup tallrik med grönsaksgrytan.
Mängd: 3 dl
Ingredienser:
1 liten banan
2 stora apelsiner (endast saften)
½ dl solroskärnor
Isbitar
Gör så här:
Mixa banan, apelsinsaft och solrosfrön tillsammans med några isbitar till en slät smoothie.
Servera i ett högt glas och garnera gärna med halverade jordgubbar.
Ingredienser:
500 g körsbärstomater
Lag:
1 dl ren ättika, 24%
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk socker
1 kvist timjan
2 lagerblad
½ tsk gula senapsfrön
½ tsk hel svartpeppar
½ tsk hel koriander
Gör så här:
Skölj tomaterna väl, nagga dem lätt med gaffel och lägg i en glasburk.
Koka upp ättika, vatten, salt, socker, timjan, lagerblad, senapsfrön, svartpeppar och koriander.
Häll lagen het över tomaterna, den ska täcka väl.
Sätt på ett tätt lock.
Förvara svalt.
Antal: 8 portioner
Ugn: 200 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
Ansa broccoli och blomkål och dela i mindre buketter.
Ansa sparrisen och bryt av basen, dela stjälkarna i mindre bitar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar, tillsätt riven ost och dill.
Fördela primörer i en eldfast form som du klätt med bakplåtspapper ca 15x25 cm stor.
Häll över stanningen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.
Grädda i ugnens mitt i ca 35–40 minuter, känn med sticka, fritattan skall ha stannat helt.
Tag ut och låt svalna lite.
Dela i rutor, snibbar eller trekanter.
Klipp gräslök över och servera.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Strimla fläsket och stek tillsammans med purjolöken (spara eventuellt lite till servering) i en kastrull tillsammans med olja och de torra kryddorna.
Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, lagerblad, linser och potatis.
Låt sjuda cirka 20 minuter.
Blanda ost och gräslök.
Fördela på bröden och vik ihop.
Stek i torr stekpanna till fin färg på båda sidor och tills osten smält.
Servera soppan med senap och nystekta quesadillas.
Mängd: 2 dl
Ingredienser:
1/4 ananas, ca 150 g
3 selleristjälkar
½ citron
Isbitar
Gör så här:
Pressa saften ur samtliga ingredienser och häll i ett högt glas med isbitar.
Garnera eventuellt med myntablad.
Ingredienser:
1 kg vita gurkor
1 gul lök
5 dillkronor
1 bit pepparrot
Lag:
1 dl ren ättika, 24%
3 dl vatten
175 g socker, ca 2 dl
2 msk salt
½ tsk vitpepparkorn
Gör så här:
Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna.
Skär halvorna i bitar.
Skala löken, skär den i klyftor.
Skölj dillkronorna, skala pepparroten och skär den i skivor.
Varva gurkbitar, lök, dillkronor och pepparrot i en glasburk.
Koka upp lagen, låt den svalna och häll den kalla lagen över gurkorna.
Låt stå 2-3 dagar med lock över.
Häll av lagen.
Koka upp den och lägg i gurkorna.
Låt dem få ett hastigt uppkok.
Lägg tillbaka gurkorna i burken, slå lagen över och sätt på ett tätt lock.
Förvara svalt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|