Alla inlägg under maj 2014
Antal: ca 50 stycken
Ugn: 175 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
4 ½ dl vetemjöl
½ dl Finkornigt Strösocker eller 1 dl Florsocker
200 g smör eller margarin
Gör så här:
Arbeta samman ingredienserna till degen med vald smaksättning.
Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen.Låt kakorna svalna på galler.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Grön drink:
100 g fryst mango
Vatten
2 nävar babyspenat
½-1 msk riven, färsk ingefära
Chiliflakes
Äggröra:
2 ägg
Salt
Tillbehör:
Avokado
Gör så här:
Grön drink:
Lägg den frysta mangon i mixern.
Fyll på med varmt vatten så att mangon täcks (har du tinad mango, ta då kallt vatten).
Tryck ner babyspenaten, den rivna ingefäran och toppa med lite chiliflakes.
Mixa.
Tillsätt eventuellt mer vatten för att få önskad konsistens.
Äggröra:
Vispa upp äggen tillsammans med lite salt.
Häll smeten i en teflonstekpanna eller kastrull och rör om medan den stelnar.
Servera äggröran med skivad avokado och den gröna drinken.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 pilgrimsmusslor
RIMLAG:
1 l kallt vatten
1 dl salt
1 citron, pressad
PERSILJECREME
100 g persilja
3 dl rapsolja
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
DEKORATION
2 äpplen, gärna granny smith
Grovhackad mandel
Gör så här:
Blanda ihop lagen
Skiva musslorna i ½ cm tjocka skivor och rimma sedan musslorna i 40 min.
Hetta upp oljan till 67°.
Mixa persiljan och oljan riktigt fint.
Men mixa inte för länge för då kan oljan bli brun.
Häll oljan i en finmaskig sil. Pressa inte igenom oljan utan låt den bara rinna igenom.
Häll upp oljan försiktigt i ett litersmått utan att få med det grumliga i botten.
Vispa äggulorna tillsammans med senapen och lite salt.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
Skiva äpplena tunt på mandolin och stansa ut till cylindrar.
Lägg upp allt på tallrikar och dekorera med mandeln.
Ingredienser:
1 burk makrill i tomatsås
Purjolök
Persilja
Gör så här:
Mosa makrillen i tomatsåsen och lägg den på mackan.
Toppa med tunna skivor purjolök och hackad persilja.
Tips!
Ett bra bröd är gjort på råg och surdeg där man tydligt kan se hela korn i skivorna.
Innehåller de dessutom linfrön eller psylliumfrön är de extra bra.
1-2 skivor bröd (ca 40-50 g totalt) är lagom som en portion.
Antal: 8 stycken
Ingredienser:
5 msk jordnötssmör
3 msk frysta blåbär
1 msk torkade blåbär
3/4 dl cashewnötter
4 dadlar
Cashewnötter till garnering
Gör så här:
Mixa alla ingredienser.
Forma degen till bollar och avsluta med att rulla dem i hackade cashewnötter.
Nötter och torkad frukt är en bra bas för ett nyttigt och mättande mellanmål.
Genom att enkelt bara mixa dem med olika smaksättning får du lyxiga bollar som går hem hos alla
Ugn: 200 grader, 20-30 minuter
Ingredienser:
Paj:
Antal: ca 50 stycken
Ugn: 175 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
4 ½ dl vetemjöl
½ dl Finkornigt Strösocker eller 1 dl Florsocker
200 g smör eller margarin
Gör så här:
Arbeta samman ingredienserna till degen med vald smaksättning.
Sätt ugnen på 175°.
Som gaffelkakor, fast "gaffla" inte utan doppa kakorna i en blandning av 2 msk farinsocker och 1 mskLåt kakorna svalna på galler.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g oxfilé (köp färdiga tunna skivor eller banka själv)
½ dl parmesan, riven
4 msk olivolja
½ dl pinjenötter
4 dl ruccola
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
1 citron
Gör så här:
Lägg oxfiléskivorna mellan plastfolie och banka ut dem tunnare.
Alternativt tryck ut dem för hand med tummarna.
Fördela oxfiléskivorna på tallrikarna.
Strö flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen.
Skölj ruccolan noga och strö över köttet.
Riv parmesanosten och skvätt lite olivolja över tallrikarna.
Strö över pinjemötterna.
Skär upp en citron och lägg en klyfta på varje tallrik.
Din carpaccio med oxfilé är klar att servera!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|