Alla inlägg under januari 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
9 förkokta lasagneplattor
1 paket bladspenat
Smör eller margarin
Grönsakssås:
2 små strimlade purjolökar
1 burk, 400 g, krossade tomater
1 klyfta vitlök
1 paket, 250 g, röd och grön paprika
Salt
Peppar
Oregano
Bechamelsås:
1½ msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjlk
Salt
Muskot
Paprikapulver
2 dl riven ost
2 tsk parmesanost
Gör så här:
Tina spenaten.
Koka tomater, purjolök och vitlök ca 10 minuter.
Lägg i paprikan och koka upp igen.
Krydda.
Fräs matfett och mjöl, späd med mjölk och sjud ca 5 minuter, krydda.
Häll hälften av grönsakssåsen i botten av en smord ugnssäker form.
Lägg på 3 av lasagneplattorna och fördela spenaten över.
Täck med ytterligare 3 lasagneplattor och fördela resten av grönsakssåsen över.
Täck med de sista 3 lasagneplattorna, slå över bechamelsåsen och strö över den rivna osten.
Gratinera 30-40 minuter i 200 graders ugn.
Ugn: 225 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
300 g pasta
400 g benfri kassler
200 g champinjoner
150 g gorgonzolaost
3 dl mjölk
2 dl grädde
4 ägg
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Hackad persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Låt den rinna av.
Ansa svampen och låt den fräsa i lite smör tills vätskan har "kokat" in.
Tärna kasslern.
Fräs den lite smör.
Blanda samman pastan med svamp, kassler och smulad ost.
Lägg det i en smord eldfast form.
Vispa samman äggen med mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll det över pastablandningen.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills äggstanningen har "stannat" och allt är genomvarmt.
Ingredienser:
1 kg keso
250 g gräddfil
150 g mildrökt kaviar
4 hårdkokta ägg
1 msk dill
Gör så här:
Hacka äggen och blanda allt.
Ingredienser:
75 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
6 msk kakao
100 g rivna hasselnötter
2 dl créme fraiche
2½ dl vispgrädde
4 cl vit rom
Garnering:
50 g mörk blockchoklad
1 apelsin
Vinbärsblad
Gör så här:
Vispa smör, florsocker och kakao poröst.
Tillsätt rom, vispa lite till och rör ner créme fraiche, nötter och vispad grädde.
Slå upp i portionsskålar och ställ kallt.
Smält blockchokladen och stryk undersidan av små vinbärsblad med chokladen.
Låt stelna, dra försiktigt bort bladet och garnera med chokladlöv och en klyfta apelsin.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g sparris
250 g ärtor
70 g rucola
Några blad färsk salvia
3 msk olivolja/rapsolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär bort det nedersta torra på sparrisen och skär den sedan i små bitar.
Koka den mjuk, lägg i de gröna ärtorna och koka med den sista halvminuter.
Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
Låt grönsakerna rinna av ordentligt.
Skär rucolan i mindre bitar och hacka salvian.
Blanda sparrisen, ärtorna och rucolan med salvia, olja, vinäger, salt och peppar.
Lägg upp i en skål och dekorera med lite färsk salvia.
Ingredienser:
500 g skinn- och benfri laxfilé
3 morötter
1 bit rotselleri, ca 100 g
5-6 potatisar
1 purjolök
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
2 msk philadelphiaost
Salt
Gör så här:
Skala morötterna och rotsellerin och strimla dem.
Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt.
Ansa och skär purjolöken i bitar.
Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet.
Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré.
Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
Skär under tiden laxen i kuber.
Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda ytterligare 4-5 minuter.
Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser:
1 liter gräddfil
1½ dl kaviar
900 g matjesfiléer, små tärningar
100 g rödlök, hackad
300 g fasta äpplen, fint tärnade
2 dl hackad dill
Gör så här:
Blanda fil och kaviar, tillsätt övriga ingredienser.
Låt mogna i kyl.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|