Direktlänk till inlägg 26 januari 2017
Antal: 5 portioner
Ingredienser:
300 g pasta som ex. penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi
1 rödlök
1 dl kalamata oliver
15 cocktailtomater eller 1 stor kvisttomat
150 g fetaost
3 kycklingfiléer eller 1-0,5 grillad kyckling
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl hackad bladpersilja
40 gram blandad sallad (valfritt)
1,5 dl pesto
Hemgjord pesto:
0,5 dl pinjenötter
20 blad basilika
2 skalade vitlöksklyftor
25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här:
Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan.
Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie.
Låt steka sakta i 10 minuter.
Du kan också grilla en hel eller halv kyckling i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
Dela kycklingbrösten i 2 delar var, låren i två delar samt skär av vingarna, lägg i en stekpanna och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk soja, 0,5 tsk rosmarin samt 2 krm salt.
Ta ut och låt svalna.
Koka under tiden pastan al dente enligt paketet.
Häll av i durkslag och skölj kall.
Lägg i en stor skål.
Skala, dela och skiva rödlöken.
Dela tomaterna.
Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
Skär kycklingköttet i tärningar (plocka köttet från benen om du grillat kycklingen i delar).
Blanda pastan med peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinäger, hackad persilja och kyckling i skålen.
Smaka av med salt, vitpeppar samt ev. mer vinäger.
Blanda i lite sköljd blandad sallad på slutet om du önskar.
Servera pastasalladen med gott bröd.
Förvara kallt om den ska serveras senare.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|