Direktlänk till inlägg 26 januari 2017

Pastasallad med kyckling & pesto

Av Maria - 26 januari 2017 16:45

Antal: 5 portioner


Ingredienser:

300 g pasta som ex. penne, farfalle (fjärilar) eller gnocchi
1 rödlök
1 dl kalamata oliver
15 cocktailtomater eller 1 stor kvisttomat
150 g fetaost
3 kycklingfiléer eller 1-0,5 grillad kyckling
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl hackad bladpersilja
40 gram blandad sallad (valfritt)
1,5 dl pesto


Hemgjord pesto:

0,5 dl pinjenötter
20 blad basilika
2 skalade vitlöksklyftor
25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar


Gör så här:

Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan.

Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie.

Låt steka sakta i 10 minuter.
Du kan också grilla en hel eller halv kyckling i ugnen på 200 grader i 40 minuter.

Dela kycklingbrösten i 2 delar var, låren i två delar samt skär av vingarna, lägg i en stekpanna och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk soja, 0,5 tsk rosmarin samt 2 krm salt.

Ta ut och låt svalna.
Koka under tiden pastan al dente enligt paketet.

Häll av i durkslag och skölj kall.

Lägg i en stor skål.
Skala, dela och skiva rödlöken.
Dela tomaterna.
Skär fetaosten i tärningar eller smula den.
Skär kycklingköttet i tärningar (plocka köttet från benen om du grillat kycklingen i delar).
Blanda pastan med peston, rödlök, tomater, ost, oliver, olivolja, vinäger, hackad persilja och kyckling i skålen.

Smaka av med salt, vitpeppar samt ev. mer vinäger.
Blanda i lite sköljd blandad sallad på slutet om du önskar.
Servera pastasalladen med gott bröd.

Förvara kallt om den ska serveras senare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards