Direktlänk till inlägg 27 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram färsk eller fryst eller tinad förvälld hel bladspenat
2 msk ljus soja - gärna koreansk
1 msk skalade rostade sesamfrön
2 tsk sesamolja
1-2 salladslökar
Gör så här:
Rosta sesamfrön ljust bruna någon minut i en varm stekpanna.
Passa och skaka om så de ej bränns.
Ställ åt sidan.
Skölj och rensa salladslöken.
Strimla den.
MED FÄRSK SPENAT:
Rensa och skölj färsk spenat.
Skär bort grova stammar om du ej använder babyspenat.
Koka upp 2 liter vatten och förväll - koka hastigt - spenaten i 30 sekunder.
Häll av och skölj kallt i durkslag.
Krama ur spenaten.
MED FRYST SPENAT:
Tina spenaten.
Värm en panna med höga kanter och tillsätt sesamolja.
Tillsätt salladslöken och fräs en halv minut.
Tillsätt spenat samt soja.
Rör runt och låt bli småvarmt.
Lägg upp spenaten i en djup tallrik eller skål.
Garnera med sesamfröna.
Spenaten är klar att servera.
Spenaten kan förberedas och förvaras i kylen något dygn till servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|