Direktlänk till inlägg 7 juli 2017
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
550 g potatis, fast sort
1 gul lök
2 msk olivolja
4 hamburgerbröd
1 tomat, skivad
4 msk aioli
1 tsk salt
Zucchinibiffar:
1 zucchini
400 g kokta kikärtor, avsköljda på burk, bruttovikt
1 ägg
1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
0.5 tsk svartpeppar, nymalen
olja till stekning
1 msk maizena
1 tsk salt
Snabb aioli:
4 msk majonnäs
0.5 riven vitlöksklyfta
salt och cayennepeppar
Gör så här:
Skala och klyfta potatisen.
Skala och skär löken i tjocka skivor.
Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja och salta.
Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 min.
Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
Zucchinibiffar:
Riv zucchinin grovt och lägg i en skål.
Blanda med salt och låt stå ca 5 min.
Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet.
Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten.
Tillsätt maizena och forma till 4 biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min.
Vänd först då det har blivit en stekyta.
Snabb aioli:
Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar.
Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat, den ugnsrostade löken och aioli.
Servera med klyftpotatisen.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|