Direktlänk till inlägg 2 februari 2018
Ingredienser:
Ca 400 g färdigstrimlad biff-stroganoff-kött
1-2 gul lök
Lite flytande milda att steka i
Salt
Svartpeppar
2-2½ msk tomatpuré
1-2 dl vatten
2 dl créme fraiche
Tillbehör:
Ris till 4 personer
Smörgåsgurka
Gör så här:
Strimla ev. köttet.
(Brukar vara för stora bitar i paketen.)
Skala och hacka löken.
Bryn köttet och lägg det på ett fat.
Bryn löken och lägg tillbaka köttet i stekjärnet.
Krydda med salt, peppar, tomatpuré och tillsätt vatten.
Efterstek under lock på svag värme tills köttet är färdigstekt.
Häll i crème fraiche och låt den puttra med någon minut.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Servera Biff Stroganoff till kokt ris och smörgåsgurka.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|