Direktlänk till inlägg 6 februari 2018
Ugn: 225 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
4-8 fläskkotletter med ben
LIte matfett att steka i
Lite salt
Lite svartpeppar
Potatisgratäng:
ca 1 kg potatis
1-2 gula lökar
3-5 dl vispgrädde
Lite salt
Lite svartpeppar
Enkel sallad:
Isbergssallt
Röda tomater
Gula pärltomater
Gurka
Gör så här:
Torka kotletterna och snitta fettränderna.
Låt köttet ligga framme i rumstemperatur ett tag innan det är dags att steka.
Potatis och lök skalas, skivas och varvas i en smord ugnsform.
Börja och sluta med potatis.
Salta och peppra mellan varven.
Häll över vispgrädden.
Tillaga gratängen i mitten av en 225-gradig ugn i ca 60 minuter eller tills gratängen fått en fin färg och potatisarna är mjuka.
Ev. kan man behöva lägga på lite aluminiumfolie som skydd mot slutet av tiden.
Skölj, torka och dela grönsakerna som ska ingå i salladen.
Stek fläskkotletterna några minuter per sida, tills de är genomstekta, i lite matfett på ett stekjärn. Krydda med salt och peppar.
Servera kotletterna med potatisgratängen och en blandad sallad.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|