Direktlänk till inlägg 10 februari 2018
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
Kålpudding:
2 kålhuvud, ca 1,4 kg
Lite smör att steka i
600 g fläskfärs
5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Fusksås:
5 dl vatten
1½ msk oxfond med rödvin
3 msk maizenaredning
Tillbehör:
Potatis till 4 personer
Blandad sallad
Lingonsylt
Gör så här:
Kålpudding:
Ta bort de yttersta kålbladen och skär loss den hårda saken i mitten av huvudet.
Hacka kålen i små, men inte för små, fyrkanter.
Bryn kålen i lite matfett i två stora stekjärn.
Vänd ofta och var noga med att den inte bränns.
Blanda färs, kryddor och vatten.
Smeten ska bli riktigt lös.
Lägg hälften av den brynta kålen i en ugnsfast form.
Lägg färsen ovanpå och täck med resten av kålen.
Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i ca 45 minuter.
Skala och koka potatisen.
Förbered en blandad sallad.
Fusksås:
Koka upp 5 dl vatten, oxfonden samt ev. lite vätska från kålpuddingen.
Rör i maizenaredningen och låt puttra några minuter.
Servera kålpuddingen med kokt potatis, sås, lingon samt en blandad sallad.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|