Alla inlägg under januari 2019
Antal: ca 35 stycken
Ugn: 175 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Ca 2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och strösocker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i tre delar och rulla dem till längder.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till längderna något.
Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna kallna på plåten.
Ingredienser:
800 g plommon, valfri sort
400 g Syltsocker
2 kanelstänger
Smaksättning:
2-3 msk mörk rom
Gör så här:
Skålla, skala och kärna ur plommonen.
Blanda plommon, syltsocker och kanelstänger i en kastrull och koka under omrörning i 3-4 minuter.
Ta ut kanelstängerna och skumma noga.
Mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar.
Tillsätt rom efter eget tycke och koka ytterligare 2 minuter.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Ingredienser:
4 skinkschnitzlar, oklubbade
Salt
Svartpeppar
3 burkar ananasringar, á 220 g netto
2 burkar ananasspad, á 220 netto
3 dl vatten
2 msk maizenaredning, brun
1 knippe gräslök
Ris till 4 personer
Gör så här:
Koka riset.
Bryn köttet på båda sidorna och krydda det.
Lägg upp köttet på ett fat.
Häll ananasspadet från två burkar (ca 1 3/4 dl) samt 3 dl vattnet i stekpannan.
Häll i maizenan när det börjar puttra.
Lägg i köttet och ananasringarna från två av burkarna och låt puttra i några minuter.
Strö över rikligt med klippt gräslök och servera direkt.
Servera schnitzlarna med kokt ris, gräslöksås och ananas.
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 äggula
1 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4½ -5 dl vetemjöl
Garnering:
Hallon- eller jordgubbssylt
Gör så här:
Klicka ner smöret i en bunke och blanda det med övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma bollar av degen och lägg dem på ett bakplåtspapper eller forma kakorna i en pepparkaksform i lagom storlek.
Kakan bör vara 1-2 cm tjock.
Tryck med tummen i den formade kakan så att en fördjupning bildas.
Klicka i lagom med sylt i groparna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt dem svalna.
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
3 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter.
Smält matfettet.
Vispa ägg och rörsocker pösigt.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao.
Sikta ner i smeten.
Tillsätt matfettet.
Häll upp i formen.
Grädda din kladdkaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Servera din kladdkaka med lite vispad grädde eller creme fraiche samt frukt eller bär.
Ingredienser:
1 kilo squash
3/4 dl ättika 24%
3 dl vatten
6 dl Strösocker
2 tsk salt
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
skal från en halv citron, gärna obesprutad
Gör så här:
Skala, halvera och kärna ur squashen.
Skär den i 2-3 cm breda bitar.
Koka upp ättika, vatten, socker och salt och lägg i squashbitarna och koka i 2 minuter.
Ta upp squashen med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar.
Lägg kryddor och citronskal i lagen och koka utan lock i 15 minuter.
Låt svalna.
Häll lagen över squashen och förslut.
Förvara svalt.
Squashen kan bytas ut mot pumpa.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|