Alla inlägg under januari 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6oo g kolja- eller sejfilé
4 tomater
1 rödlök
1 kruka färsk basilika
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Sveciacréme:
1 burk créme fraiche
100 g riven stark sveciaost
½ tsk hel kummin
Salt
Svartpeppar
Dekoration:
Basilikablad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.Ingredienser:
1 kg vinbär
Till varje kilo passerat mos:
300-400 g (4-5 dl) socker
(1 krm natriumbensoat per kg färdigt mos)
Gör så här:
Skölj bären och lägg dem i silduk.
Låt ca 2 liter vatten koka upp i kitteln.
Ställ ner ånginsatsen med en bunke, som den ångade saften skall rinna ner i.
Lägg ett tättslutande lock på konserveringskitteln.
Ånga bären över kraftig värme.
Passera den färdigångade bärmassan medan den är varm.
Blanda det paserade moset till önskad konsistens med saften.
Väg moset och rör ner sockret.
(Tillsätt natriumbensoat utrört i lite mos.)
Ös upp på varma burkar eller krukor.
Paraffinera och bind över.
Antal: 4 portioner
Ingrediener:
1 färsk fänkål, ca 250 g
1 klyfta vitkål, ca 250 g
1 dl majonnäs
2 msk gräddfil
Salt
Nymald peppar
2 krm kummin
Gör så här:
Strimla fänkål och vitkål fint och blanda med resten av ingredienserna.
Låt gärna stå till sig någon timma innan servering.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 tunt skivade gula lökar eller motsvarande mängd salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
5 kokta, skalade och tärnade potatisar
8 ägg
1.5 dl vatten
1 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salt
Tomatsalsa:
4 marinerade soltorkade tomater
4 tomater, i bitar
2 dl grovt hackad färsk basilika
1 lime, pressad saft
Tillbehör:
50 g sallad, t ex rucolasallad
2 msk grovt riven ost
2 msk rostade solrosfrön
Gör så här:
Fräs lök och ev vitlök, mjuka i lite av smör.
Lägg i och stek potatisen.
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
Blanda i lök och potatis.
Lägg i lite mera fett i pannan och häll i blandningen.
Stek tills äggsmeten stadgat sig på ytan.
Vänd tortillan på en tallrik och stek andra sidan i lite mer fett.
Blanda ingredienserna till salsan.
Servera den och tortillan med sallad.
Strö över lite ost och frön.
Antal: 6 personer
Ingredienser:
2 liter stark, klar buljong
1 tsk soja
1 msk konjak
½ dl scherry
Salt
Cayennepeppar
Gör så här:
Buljongen kokas upp och klaras, om så behöves, med äggvita.
Färgas med soja och avsmakas med konjak, scherry och kryddor.
Serveras med rostat bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|