Alla inlägg under januari 2019
Ingredienser:
1 burk inläggningssill
2 dl gräddfil
½ dl majonäs
1½ msk curry
2 msk bostongurka
½ hackat syrligt äpple
½ dl hackad gräslök
½ dl socker
Gör så här:
Skiva sillen i bitar och blanda övriga ingredienser i en skål.
Vänd ner sillbitarna.
Låt stå 1 dygn innan servering.
Hållbarhet i kylskåp 7 dygn.
Antal: ca 24 stycken
Ugn: 200 grader, 8-10 minuter + 10-12 minuter
Ingredienser:
3½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm salt
150 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
Tosca:
100 g smör
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelspån
Garnering:
Ca 100 g mörk choklad, smält
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en skål eller matberedare.
Tillsätt smöret och gulorna.
Knåda snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen, ca 25*30 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 minuter.
Låt den svalna.
Tosca:
Blanda smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull.
Låt blandningen koka upp och bred ut smeten över mördegen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 10-12 minuter.
Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm.
Låt rutorna kallna.
Garnering:
Doppa kakorna på snedden i smält choklad.
Låt dem stelna i kylskåp.
Ugn: 200 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
Kolasnittar:
100 g smör, rumstempererat
1 dl Farinsocker
1/2 dl Strösocker
2 msk Ljus Sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Kanelripple
3 msk smör
2 tsk kanel
2 msk Farinsocker
Garnering:
Pärlsocker
Gär så här:
Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda samman samtliga ingredienser till kolasnittarna i en skål och arbeta samman till en deg.
Smält smöret till kanelripplen och blanda i kanel och farinsocker, rör ihop smeten.
Dela kolasnittarna i 4 bitar och rulla bitarna till långa stänger.
Lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper och tryck ut stängerna.
Strö kanelripple på toppen och gör mönster med en gaffel.
Strö på pärlsocker.
Grädda i mitt av ugnen i cirka 10-12 minuter. Skär längderna i bitar direkt.
Förvara kakorna torrt.
Ingredienser:
500 g fläskfärs
Potatis till 4 personer
1 gul lök
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk slat
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 tomat
1/4 gurka
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Skala och skär löken i skivor.
Stek på medelvärme tills de är halvmjuka, ca 8-10 min.
Ta sedan upp löken på ett fat.
Stek köttfärsen tills den är genomstekt, ca 7-10 min.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt tomatpuré, vatten och den stekta löken.
Låt puttra i 5-10 min.
Skölj och skär grönsakerna i skivor.
Servera köttfärssåsen med potatisen och salladen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|