Direktlänk till inlägg 17 oktober 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklinglårfilé
50 g smör
350 g purjolök
2 gula lökar
2 dl syltlök
1 msk torkad dragon
4 msk dijonsenap
4 dl kycklingbuljong, utspädd
4 dl vispgrädde
1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade
1 fänkål
2 msk olivolja
1 citron, finrivet skal + saft
100 g färsk spenat
salt
Servering:
4 port jasminris
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär purjolöken i mindre bitar.
Skala, halvera och skiva den gula löken.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingbitarna i smöret i en gryta.
Lägg i purjolök, lök och syltlök, vänd runt och låt fräsa några minuter.
Tillsätt dragon och senap, blanda runt.
Häll i kycklingbuljong och grädde, låt koka i 10 minuter, red eventuellt med lite majsstärkelse utspädd i kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Plocka de färska dragonbladen från kvistarna.
Hacka bladen och vänd ner i grytan.
Hyvla fänkålen fint på mandolin eller skär i tunna skivor med kniv.
Lägg i en skål och tillsätt olivolja, citronskal, citronsaft och salt.
Blanda runt, massera gärna med händerna så att fänkålen mjuknar något.
Avsluta med att vända ner spenaten.
Bjud kycklinggrytan med nykokt ris och fänkålssalladen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|