Direktlänk till inlägg 26 oktober 2021
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 200 grader, 10 minuter +30-40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör, kylskåpskallt
1 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
1 dl Finmalt Rågmjöl
1-2 msk vatten
Fyllning:
1 knippe grön sparris
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl riven ost
150 g fetaost
salt
peppar
Servering:
Grönsallad
Gör så här:
Pajdeg:
Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet.
Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga degen.
Ställ in i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Skär av änden på sparrisen och dela sparrisen i 2-3 cm stora bitar.
Mixa ihop ägg och grädde i en bunke.
Tillsätt den rivna osten och hälften av fetaosten.
Strö ut sparrisen över pajskalet, och spara topparna.
Häll ut fyllningen i pajskalet.
Strö ut sparristopparna och resten av fetaosten på toppen.
Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad och har fått fin färg.
Servera gärna en sallad till den här goda pajen!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|