Direktlänk till inlägg 28 februari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g nudlar
500 g kycklingfärs
½ tsk salt
1 klyfta vitlök
2 krm sambal oelek
1 st citrongräs
1 msk sesamfrö
1 msk japansk soja
Smör till stekning
½ st spetskål
1 st rödlök
2 msk vitvinsvinäger
3 msk japansk soja
1 msk socker
1 klyfta vitlök
½ st röd chili
2 tsk sesamfrö
125 g rädisor
Gör så här:
Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
Rör samman kycklingfärs, salt, skalad och riven vitlök, sambal oelek, krossat och fint hackat citrongräs, sesamfrö och japansk soja.
Låt stå och dra medans du gör salladen.
Strimla kålen fint, skala och strimla löken.
Blanda i en skål.
Vispa samman vinäger, soja, socker, skalad och pressad vitlök, fint skivad chili och sesamfrö.
Blanda med kålen.
Skiva rädisorna tunt, strö över salladen.
Forma och stek kycklingbiffar i smör.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|