Direktlänk till inlägg 28 februari 2013
Antal: 4 personer
Ingredienser:
6 ägg
1 dl vatten
1 msk smör
1 krm salt
Spenat:
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk olivolja
150 g bladspenat
1 krm nymald muskotnöt
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
4 skivor rostat bröd, gärna grovt
Gör så här:
Skala och skiva lök och vitlök.
Stek dem mjuka i smör och olja i en panna så att de går lite färg, ca 2 minuter.
Tillsätt spenaten och låt den bli mjuk.
Tillsätt muskot och vinäger.
Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop ägg och vatten i en bunke.
Hetta upp en panna till medelvärme och lägg i smöret.
Häll i äggen och rör hela tiden till en krämig röra.
Salta.
Servera äggröran med spenat och grovt rostat bröd.
Sautera är samma sak som att steka någonting riktigt snabbt.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|