Alla inlägg under september 2013

Av Maria - 29 september 2013 11:30

4 stycken 
 
4 stycken minutfiléer av kyckling 
4 skivor rökt skinka 
Salt & peppar 
1-2 dl riven prästost 
1 dl färsk hackad basilika 
 
1 ägg 
1,5 dl pankoströbröd 
0,5 tsk vitlökspulver 
Salt & peppar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Lägg minutfiléerna framför dig på en skärbräda. Lägg en skiva skinka på vardera. Toppa sedan med riven ost tillföljt av färsk basilika. Salta och peppra litegrann. Rulla samman. TIPS -> Sätt en grillpinne för att hålla kycklingen samman om den vill släppa och rulla ut sig igen. 
 
Vispa upp ägget i en skål. Blanda pankoströbröd, vitlökspulver, salt och peppar i en annan skål. Doppa försiktigt ovansidan på kycklingrullen i ägget och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Upprepa med alla filéerna. Strö sedan över pankoblandningen och se till att det täcker kycklingen helt. 
 
Ugnsbaka kycklingen med grillpinnen i om du använder i cirka 30 minuter. Om kycklingen får för mycket färg under tiden den är i ugnen kan du täcka med folie. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Ta ut grillpinnen om du använt det för att hålla samman kycklingen. Servera ljummen tillsammans med valfritt tillbehör.

ANNONS
Av Maria - 29 september 2013 11:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 45-60 minuter + ca 10 minuter


Ingredienser:

Spareribs:

1,3 kg tunna revbensspjäll

1½ tsk malen ingefära

Salt

Peppar

Honung


Coleslaw:

300-400 g vitkål

1 dl majonnäs

2 msk citronsaft


Gör så här:

Spareribs: Sätt ugnen på 200 grader och sätt in en ugnsplåt i ugnen. Blanda ingefära, salt och peppar. Gnid in det i köttet. Lägg köttet på ett galler över ugnsplåten med bensidan uppåt. Vänd köttet efetr ca 20 minuter. Spjällen är klara efer 45-60 minuter. Lägg fettsidan uppåt och stryk på honung. Sätt in i ugnen och grilla i ca 10 minuter.

Coleslaw: Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera revbenen med coleslaw och lite extra citron.

ANNONS
Av Maria - 28 september 2013 14:45

Ingredienser:

2½ dl ris

1 litet paket (125 g) frysta ärtor

600 g färska räkor

1 burk (200 g) hela champinjoner

3 dl strimlad purjolök

50 g smör eller magarin

1 tsk paprika

1 tsk curry

1 pressad vitlöksklyfta


Gör så här:

Koka riset efter receptet på paketet.

Tina och värm ärterna ovanpå riset de sista 5 minuterna av risets koktid.

Skala räkorna och häll av spadet på champinjonerna i en del av smöret.

Ta upp dem.

Fräs purjolöken på svag värme i resten av matfettet.

Lägg i paprikan, curry och vitlök och låt allt bli varmt.

Blanda räkorna med ris och ärter och servera med strimlad isbergssallad och färsk gurka.

Av Maria - 28 september 2013 13:30

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

Pajskal:

100 g urkärnade färska dadlar

1 dl kokosmjöl

½ dl raw kakao

1 dl hackad sötmandel

2 msk vatten

½ tsk äkta vaniljpulver

1 krm salt


Fyllning:

300 g naturella cashewnötter

200 g tinade hallon

3/4 dl kokosolja

½ dl agavesirap

2 tsk äkta vaniljpulver


Garnering:

100 g hallon och björnbär

Ätbara blommor


Gör så här:

Mixa alla ingredienser till pajskalet i en matberedare till en nästan slät deg.

Kavla ut degen och tryck ut sex rundlar, ca 5 cm i diameter.

Mixa alla ingredienser till fyllningen i en matberedare till en slät kräm.

Häll hallonkrämen i sex silikonformar i klassisk muffinsformsstorlek och lägg försiktigt pajdegsrundlarna som ett lock på toppen av varje.

Låt stelna i frysen i minst 5 timmar.


Tryck ut bakelserna ur silikonformarna ca 15 minuter före servering och garnera med bär och ätbara blommor.

Av Maria - 28 september 2013 11:30

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 175 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

225 g blandade nötter, t.ex cashew, mandlar och valnötter

2 msk vatten

2 tsk farinsocker

1 tsk torkad ingefära

1½ krm kajennpeppar

1 tsk salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienserna på en plåt och rosta i ugnen.

Nötterna är färdiga när de blivit gyllenbruna, ca 15 minuter.

Rör om då och då.

Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.

Av Maria - 28 september 2013 11:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

En stor klyfta vitkål

En färsk, rå rödbeta

2 dl créme fraiche

4 msk majonnäs

Salt

Peppar


Gör så här:

Hyvla vitkålen med osthyvel eller i matberedare, gärna så tunt som möjligt.

Riv den färska och råa rödbetan.

Lägg kålen och den rivna rödbetan i en skål.

Blanda ner créme fraiche, majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Av Maria - 28 september 2013 11:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

1 dl hackade örter

Skalet av 1 citron

Salt

Peppar

500-600 g fläskkarré

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Smör eller kokosfett att steka i

3 msk tomatpuré

3 dl vatten

2 morötter

3 stjälkar selleri


Gör så här:

Blanda smöret med de hackade örterna, citronskalet och salt och peppar.

Skär köttet i mindre bitar, löken i skivor och pressa eller riv vitlöken.

Fräs kött, lök och vitlök i smör eller kokosfett så att det får lite färg.

Tillsätt tomatpuré och vatten och låt det hela koka upp.

Skala morötterna och skär dem i slantar.

Skär sellerin i bitar.

Tillsätt grönsakerna och låt dem puttra tillsammans med köttet 30-40 minuter.

Servera med örtsmöret och gärna med kokta grönsaker eller en sallad.

Av Maria - 27 september 2013 14:30

Ingredienser:
250 g keso
1 stor skalad tomat
3 msk olivolja
2 skalade vitlöksklyftor
1 msk oregano
2 msk hackad gräslök
 
Gör så här:

Kör i mixer eller blanda för hand - eftersom dippet inte ska vara för finfördelat.
In i kylen i 30 minuter innan det serveras.
För att enkelt få av skinnet på tomaten doppas den hastigt i kokande vatten.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se