Direktlänk till inlägg 10 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 mogen mango
2 kiwifrukter
Upptinade hallon (eller andra bär eller frukter)
4 stora skedar vaniljglass
Flagad mandel
Sås:
3 äggulor
1½ dl socker
1 dl halvsött vitt vin
Gör så här:
Skala och skär mango och kiwi i skivor.
Lägg ut frukt och bär på 4 djupa tallrikar som tål ugnsvärme.
Sätt grillelementen på högsta värme.
Gör såsen:
Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull och sätt den över en annan kastrull med sjudande vatten.
Vispa hela tiden i äggblandningen tills den värms upp och tjocknar.
Lägg en klick glass i mitten på varje tallrik och häll såsen över.
Sätt in tallriken under het grill en kort stund så ytan får färg.
Strö lite flagad mandel över och servera genast.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|