Direktlänk till inlägg 24 juli 2015
Mängd: 1 liter
Ingredienser:
1 liter standard mjölk 3%
2 msk naturell yoghurt eller 5 gram yoghurtkultur, rumsvarm
Gör så här:
Värm upp mjölken till 82 grader och ta av från värmen.
Låt svalna till 43 grader.
Blanda i yoghurt eller yoghurtkulturen i en dl av mjölken och blanda sedan denna i resten av mjölken. Rör om väl.
I YOGHURTMASKIN:
Häll över och kör 8 timmar på 40-43 grader i en yoghurtmaskin.
UTAN YOGHURTMASKIN:
Låt mjölkblandningen stå i 24 timmar och håll temperaturen så nära 40-43 grader du kan - minst under de första 8 timmarna.
Detta är svårt att göra på spisen så ett tips är att sätta på lock, slå in kastrullen i en filt och ett täcke samt sätta den på sängen så håller nog värme för att yoghurtjäsningen ska komma en bra bit på väg och bli fin yoghurt så småningom efter något dygn.
Häll upp i en burk eller kanna och låt stå kallt och orörd i kylen över natten.
Rör om yoghurten innan servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|