Direktlänk till inlägg 1 april 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Potatispuré:
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
½ tsk salt
Torsk:
ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost
Sallad:
1 ask (250 g) körsbärstomater
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Peppar
Gör så här:
Tina torsken.
Sätt ugnen på 200 grader, endast övervärme.
Skala och koka potatisen.
Torsk:
Lägg torsken i en ugnssäker form, bred på peston och smula över fetaosten.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56 grader.
Sallad:
Dela tomaterna och blanda dem med sallad, olivolja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Potatispuré:
Häll av och pressa potatisen med potatispress.
Vispa ihop till en puré med varm mjölk och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Servera torsken med potatispuré och sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|