Direktlänk till inlägg 2 april 2016

Svamprisotto med grönkål

Av Maria - 2 april 2016 09:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 liter vatten

3 msk grönsaksfond

1 st gul lök

1 msk smör

2 dl arborioris

1.5 dl vitt matlagningsvin

100 g grönkål

250 g champinjoner smör till stekning

1 st vitlöksklyfta

2 krm ingsalt

2 krm vitpeppar

olja till stekning

salt

svartpeppar

1 st citron

100 g lagrad hårdost


Gör så här:

Koka upp vatten och fond, håll sedan varmt.

Hacka löken fint, stek den i smör till den är genomskinlig, rör i riset och låt det steka med i ett par minuter utan att det tar färg.

Häll i matlagningsvin och låt det ånga av.

Skopa i ett par skopor av buljongen och låt det koka in, fortsätt sedan mata på med buljong tills risotton är klar.

Rör om då och då.
Koka upp vatten och förväll strimlad grönkål snabbt, använd bara fina gröna blad och det yttersta av grönkålen.

Skölj i kallt vatten.
Ansa och hacka svampen.

Stek den i en torr stekpanna.

Rör i en klick smör när svampen vätskat av sig.

Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
Rör i svampblandningen och grönkålen i den färdiga risotton.

Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Riv i ost.
Servera med mer ost.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards