Direktlänk till inlägg 2 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond
1 st gul lök
1 msk smör
2 dl arborioris
1.5 dl vitt matlagningsvin
100 g grönkål
250 g champinjoner smör till stekning
1 st vitlöksklyfta
2 krm ingsalt
2 krm vitpeppar
olja till stekning
salt
svartpeppar
1 st citron
100 g lagrad hårdost
Gör så här:
Koka upp vatten och fond, håll sedan varmt.
Hacka löken fint, stek den i smör till den är genomskinlig, rör i riset och låt det steka med i ett par minuter utan att det tar färg.
Häll i matlagningsvin och låt det ånga av.
Skopa i ett par skopor av buljongen och låt det koka in, fortsätt sedan mata på med buljong tills risotton är klar.
Rör om då och då.
Koka upp vatten och förväll strimlad grönkål snabbt, använd bara fina gröna blad och det yttersta av grönkålen.
Skölj i kallt vatten.
Ansa och hacka svampen.
Stek den i en torr stekpanna.
Rör i en klick smör när svampen vätskat av sig.
Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
Rör i svampblandningen och grönkålen i den färdiga risotton.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Riv i ost.
Servera med mer ost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|