Direktlänk till inlägg 16 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 förp (250 g) surdegsbaguette
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 krm cayennepeppar
½ tsk timjan
1 lagerblad
1 bakpotatis
2 morötter
1½ dl vispgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp (á 150 g) majskorn
2 tomater
½ kruka persilja
450 g blåmusslor med skal
1 förp (á 360 g) kräftstjärtar i lake
Salt
Peppar
Gör så här:
Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en gryta på låg värme tills det blir mjukt.
Tillsätt mjöl, cayennepeppar, timjan och lagerblad och fräs ytterligare någon minut.
Skala och tärna under tiden bakpotatis och morötter i ca 2 cm stora tärningar.
Tillsätt det i grytan och häll på grädde och buljong.
Låt koka ihop ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Låt majsen rinna av.
Tärna tomaterna.
Hacka persiljan grovt.
Vänd ner det i grytan.
Tillsätt musslor och kräftstjärtar med spad i grytan och låt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan direkt tillsammans med brödet.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|