Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 7 juli 2016 09:45


Ugn: 220 grader, 5 minuter


Ingredienser:

Små potatisar

Sambalsmör


Gör så här:

Koka små potatisar nästan färdiga och låt dem svalna.

Tryck lätt på potatisarna så de spricker och lägg dem i en ugnsfast form.

Lägg en klick sambalsmör på varje potatis och baka dem 5 minuter i ugn, 220 grader.




Av Maria - 7 juli 2016 08:15


Ingredienser:

4 morötter

1 bit selleri

1 bit kålrot

2 msk citronsaft


Gör så här:

Skölj, ansa och skala grönsakerna.

Skär dem i mindre bitar.

Kör i råsaftcentrifug.

Tillsätt citronsaften.

Häll upp i små frysförpackningar och frys in.




Av Maria - 7 juli 2016 07:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl majonnäs

½ msk sambal oelek

1 vitlöksklyfta, finriven


Gör så här:

Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.




Av Maria - 7 juli 2016 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 vitlöksklyftor

ca 600 g kycklinglårfilé

1 tsk olja

Salt

Peppar

2½ dl matlagningsgrädde

2½ dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

½ msk majsstärkelse

4 portioner ris

½ gurka

1 fpk (380 g) kokta stora vita bönor

½ kruka persilja


Gör så här:
Skala och grovhacka vitlöken.

Skär kycklingen i bitar utan att putsa den.

Bryn kycklingbitarna i olja i en stekpanna och tillsätt vitlöken.

Krydda med salt och peppar.

Lägg över i en gryta.

Blanda grädde, buljong och majsstärkelse.

Blanda ner det i grytan och låt koka upp under omrörning.

Sjud under lock ca 10 minuter.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär gurkan i tärningar.

Skölj bönorna och låt dem rinna av.

Hacka persiljan.

Blanda ner bönorna i grytan och låt allt koka ytterligare ca 2 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner persiljan.

Servera grytan med ris och gurka.

Av Maria - 6 juli 2016 09:45


Ingredienser:

½ dl finhackad lök

2 tsk finhackad vitlök

1 msk rödvinsvinäger

1-3 tsk sambal oelek

1-2 msk hackad färsk koriander eller persilja

2 tsk flytande koncentrerad kalvfond

100 g rumstempererat smör

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinäger tills vinägern kokat bort.

Låt svalna.

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till ett jämt smör.

Smaka av med sambal, salt och svartpeppar.

Skeda upp lagom stora "ägg" och servera direkt, eller forma smöret till en rulle med hjälp av smörpapper och förvara i kyl.




Av Maria - 6 juli 2016 09:00


Antal: ca 25 stycken

Ugn: 225 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:

1 hg mjukt smör eller margarin

1½ dl socker

1 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2-2½ msk kakaopulver

1 hg hasselnötskärnor


Gör så här:

Rör smör och socker poröst, tillsätt ägget och sedan mjöl, bakpulver och kakao, väl blandat.

Bred smeten på smord plåt till en fyrkant, ca 25*30 cm, och strö över hackade nötter.

Grädda i 225 grader ca 8 minuter.

Låt kakan svalna något och skär sedan rutor, som får kallna på plåten.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards