Alla inlägg under juli 2016
Ugn: 220 grader, 5 minuter
Ingredienser:
Små potatisar
Sambalsmör
Gör så här:
Koka små potatisar nästan färdiga och låt dem svalna.
Tryck lätt på potatisarna så de spricker och lägg dem i en ugnsfast form.
Lägg en klick sambalsmör på varje potatis och baka dem 5 minuter i ugn, 220 grader.
Ingredienser:
4 morötter
1 bit selleri
1 bit kålrot
2 msk citronsaft
Gör så här:
Skölj, ansa och skala grönsakerna.
Skär dem i mindre bitar.
Kör i råsaftcentrifug.
Tillsätt citronsaften.
Häll upp i små frysförpackningar och frys in.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl majonnäs
½ msk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, finriven
Gör så här:
Smaka av majonnäsen med sambal och vitlök.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
ca 600 g kycklinglårfilé
1 tsk olja
Salt
Peppar
2½ dl matlagningsgrädde
2½ dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
½ msk majsstärkelse
4 portioner ris
½ gurka
1 fpk (380 g) kokta stora vita bönor
½ kruka persilja
Gör så här:
Skala och grovhacka vitlöken.
Skär kycklingen i bitar utan att putsa den.
Bryn kycklingbitarna i olja i en stekpanna och tillsätt vitlöken.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en gryta.
Blanda grädde, buljong och majsstärkelse.
Blanda ner det i grytan och låt koka upp under omrörning.
Sjud under lock ca 10 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär gurkan i tärningar.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Hacka persiljan.
Blanda ner bönorna i grytan och låt allt koka ytterligare ca 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner persiljan.
Servera grytan med ris och gurka.
Ingredienser:
½ dl finhackad lök
2 tsk finhackad vitlök
1 msk rödvinsvinäger
1-3 tsk sambal oelek
1-2 msk hackad färsk koriander eller persilja
2 tsk flytande koncentrerad kalvfond
100 g rumstempererat smör
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinäger tills vinägern kokat bort.
Låt svalna.
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till ett jämt smör.
Smaka av med sambal, salt och svartpeppar.
Skeda upp lagom stora "ägg" och servera direkt, eller forma smöret till en rulle med hjälp av smörpapper och förvara i kyl.
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 225 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
1 hg mjukt smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2-2½ msk kakaopulver
1 hg hasselnötskärnor
Gör så här:
Rör smör och socker poröst, tillsätt ägget och sedan mjöl, bakpulver och kakao, väl blandat.
Bred smeten på smord plåt till en fyrkant, ca 25*30 cm, och strö över hackade nötter.
Grädda i 225 grader ca 8 minuter.
Låt kakan svalna något och skär sedan rutor, som får kallna på plåten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|