Alla inlägg under juli 2016
Ingredienser:
Äpplen
Gör så här:
Skölj äpplena och skär dem i mindre bitar.
Kör dem i råsaftcentrifug.
Häll upp juicen i små frysförpackningar och frys in.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g fast potatis
Romsås:
1 rödlök
2 dl smetana
75 g röd caviar
Salt
Peppar
Grönsaker:
1 morot
½ gurka
1 citron
ca 600 g torksfilé
2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Tina fisken.
Koka potatisen, med eller utan skal.
Romsås:
Skala och hacka löken fint.
Blanda med smetana och caviar.
Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker:
Skala och skär moroten och gurkan i stavar.
Skär citronen i klyftor.
Stek fisken på medelvärme i matfett i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera fisken med potatis, romsås, grönsaktsstavar och citronklyftor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 majskolvar
2 röda paprikor
1 burk svarta bönor (á ca 400 g)
2 salladslökar, strimlade
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Grilla majskolvarna till fin färg.
Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och har fin färg.
Skär loss majskornen med en kniv.
Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
Skölj bönorna och låt rinna av.
Vänd försikigt runt majs och paprika med bönor och salladslök.
Ringla över olja och strö på salt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 st stora ägg
2 tsk sambal oelek
2 tsk blue dragon japansk soja
4 msk tomatketchup
Gör så här:
Stek äggen snyggt.
Vispa samman sambal, soja och ketchup.
Smaka av så att såsen är lagom het.
Servera äggen tillsammans med såsen.
Antal: ca 50 stycken
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter + 5 minuter
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 dl hackad sötmandel
Till glasyren:
150 g mintchokladbitar
Gör så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen samt de övriga ingredienserna.
Smörj en liten långpanna eller avdela en stor 20*30 cm och bred ut smeten på den.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Tag ur pannan och lägg på mintchokladbitarna ett stycke ifrån varandra så att de täcker hela kakan.
Sätt in kakan i ugnen 5 minuter till.
Då mjuknar chokladen och kan bredas ut med en kniv, så att det blir en jämn glaserad yta.
Skär den i små rektanglar då den är kall.
Ingredienser:
Körsbär
Gör så här:
Skölj bären väl och kärna ur dem.
Driv bären genom en köttkvarn och pressa därefter genom en silduk.
Eller pressa bären i en råsaftcentrifug.
Häll juicen i små portionsförpackningar och frys dem.
När juicen skall användas kan man tillsätta vatten och ev. lite socker eftersom syran är mycket koncentrerad.
Måndag:
Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endive.
Risi frutti
Tisdag:
Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.
Fruktyoghurt.
Onsdag:
Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost.
Lätt ostkaka, hallonsylt.
Torsdag:
Ugnspannkaka med riven morot och bacontärningar i smeten, lingon.
Färsk frukt.
Fredag:
Fiskgryta med morötter, saffran.
Marängsviss med banan och aprikos bland glass och grädde.
Lördag:
Lasagnen med svamp & ost.
Glace au four: Bottna ett ugnssäkert fat med skivor av sockerkaka/rulltårta, lägg på 1-2 glassblock, därpå knappt tinade hallon. Toppa och täck med marängsmet på 2-3 äggvitor, 6-8 msk skocker. Strö mandelspån över och ge marängen fin färg i 225 graders varm ugn.
Söndag:
Kyckling med ris och curry.
Päronhalvor med varm chokladsås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|