Direktlänk till inlägg 8 januari 2017
Mängd: ½ liter
Ingredienser:
300 gram rödkål
1 dl frysta eller färska lingon
1 dl brun farinsocker
1 dl vit balsamvinäger eller mild äppelcidervinäger
3 hela kardemummablommor eller 1 tsk kardemumma
1 bit kanelstång
1/2 msk chiliflakes
2 tsk socker
Gör så här:
Ta bort det yttersta bladet från rödkålen.
Skär i klyftor och strimla den så fint du kan.
Går snabbt i en matberedare.
Lägg kålen i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser - lingon, farinsocker, vinäger, kardemumma, kanel och chili. Sockret är med för att smaka av med på slutet.
Koka i 15 minuter på medelvärme och rör då och då.
Smaka av med vinäger och socker.
Ta eventuellt upp kanelstång och kardemumma om du vill.
Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna.
Förvara mörkt och svalt till servering.
Serveras kall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|