Direktlänk till inlägg 8 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 gram färsk eller fryst eller tinad förvälld hel bladspenat
2 msk ljus soja - gärna koreansk
1 msk skalade rostade sesamfrön
2 tsk sesamolja
1-2 salladslökar
Gör så här:
Rosta sesamfrön ljust bruna någon minut i en varm stekpanna.
Passa och skaka om så de ej bränns.
Ställ åt sidan.
Skölj och rensa salladslöken.
Strimla den.
MED FÄRSK SPENAT:
Rensa och skölj färsk spenat.
Skär bort grova stammar om du ej använder babyspenat.
Koka upp 2 liter vatten och förväll - koka hastigt - spenaten i 30 sekunder.
Häll av och skölj kallt i durkslag.
Krama ur spenaten.
MED FRYST SPENAT:
Tina spenaten.
Värm en panna med höga kanter och tillsätt sesamolja.
Tillsätt salladslöken och fräs en halv minut.
Tillsätt spenat samt soja.
Rör runt och låt bli småvarmt.
Lägg upp spenaten i en djup tallrik eller skål.
Garnera med sesamfröna.
Spenaten är klar att servera.
Spenaten kan förberedas och förvaras i kylen något dygn till servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|