Direktlänk till inlägg 13 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
PANNBIFFAR:
500 gram nötfärs eller blandfärs
4 msk ströbröd
1 ägg
1,5 dl mjölk
1 tsk flytande kalvbuljong
0,5 tsk mald kryddpeppar
1 tsk torkad mald ingefära
0,5 gul lök - råriven eller finhackad
1 tsk socker
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
STEKT LÖK:
3,5 gula lökar att steka till
2 msk smör
1 dl vatten
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk kinesisk soja
TILLBEHÖR:
4 port kokt potatis (valfritt)
4 saltgurkor (valfritt)
2 dl lingonsylt (valfritt)
Gör så här:
STEKT LÖK:
Skala och skiva löken tunt.
Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk.
Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
PANNBIFFAR:
Laga under tiden pannbiffarna:
Skala och hacka eller råriv en lök fint.
Lägg i en bunke.
Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
Blanda i köttfärsen.
Stek ett prov i smör.
Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik.
Toppa med löken.
Koka ihop skyn någon minut.
Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
Servera pannbiffarna med kokt potatis.
Saltgurka och lingon passar också till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|