Direktlänk till inlägg 13 januari 2017

Köttfärsbiffar

Av Maria - 13 januari 2017 11:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 gram blandfärs
5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
1/2 finhackad eller riven gul lök
1,5 dl mjölk
1 tsk socker (valfritt)
1 ägg, normal storlek
1 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
2 msk smör eller olja att steka i


Gör så här:

Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
Sätt ugnen på 175 grader om du väljer att steka klart köttfärsbiffarna i ugnen.

Du kan steka klart dem i stekpannan också - gärna under lock eller en bit folie.


Blanda mjölk och ströbröd i en skål.

Låt svälla medan du hackar löken.
Skala och hacka gul lök fint.

Man kan också riva löken grovt på rivjärn.
Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet.

Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.


Är du osäker på smaken så värm en stekpanna och stek ett litet smakprov - mest för att du ska kunna blanda i mer salt och peppar om du vill det.
Dela upp köttfärssmeten i 8 - 10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till biffar och lägger på en bricka, tallrik eller fat smord med lite olja.
Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.

Du kan steka i lite olivolja, matolja och/eller smör.

Bryn 3-4 stycken i taget.

Lägg över efterhand i en ugnsform eller på en tallrik.
När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10 minuter.

Eller lägg tillbaka alla biffar i stekpannan och stek på låg värme under lock eller folie tills de är genomstekta ca 10 minuter.
Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards