Direktlänk till inlägg 13 januari 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram blandfärs
5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1 dl havregryn
1/2 finhackad eller riven gul lök
1,5 dl mjölk
1 tsk socker (valfritt)
1 ägg, normal storlek
1 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
2 msk smör eller olja att steka i
Gör så här:
Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
Sätt ugnen på 175 grader om du väljer att steka klart köttfärsbiffarna i ugnen.
Du kan steka klart dem i stekpannan också - gärna under lock eller en bit folie.
Blanda mjölk och ströbröd i en skål.
Låt svälla medan du hackar löken.
Skala och hacka gul lök fint.
Man kan också riva löken grovt på rivjärn.
Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet.
Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
Är du osäker på smaken så värm en stekpanna och stek ett litet smakprov - mest för att du ska kunna blanda i mer salt och peppar om du vill det.
Dela upp köttfärssmeten i 8 - 10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till biffar och lägger på en bricka, tallrik eller fat smord med lite olja.
Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
Du kan steka i lite olivolja, matolja och/eller smör.
Bryn 3-4 stycken i taget.
Lägg över efterhand i en ugnsform eller på en tallrik.
När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10 minuter.
Eller lägg tillbaka alla biffar i stekpannan och stek på låg värme under lock eller folie tills de är genomstekta ca 10 minuter.
Köttfärsbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|