Direktlänk till inlägg 25 januari 2017
Ingredienser:
1,5 dl senapspulver typ Colemans Mustard
1 msk vetemjöl
0,5 dl vatten
1,5 msk vinäger, äppelcidervinäger, risvinäger eller vit balsamvinäger eller röd lagrad vinäger
1 msk ättika 24%
2 krm salt
3 msk socker, råsocker eller honung
1 krm citronsyra
1,5 msk matolja som solrosolja, majsolja eller rapsolja
Gör så här:
Koka upp vatten.
Blanda senapspulver och mjöl i en skål och tillsätt hett vatten.
Rör ut till en jämn blandning.
Låt stå 20 minuter.
Tillsätt olja, vinäger, salt, socker, citronsyra, ättika och olja.
Rör ihop till en jämn senap.
Låt stå i kylen minst 1 dag att mogna i smaken.
Förvara i burk med lock i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|