Direktlänk till inlägg 27 januari 2017
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
ca 30 färskpotatisar eller 2 pkt delikatesspotatis
2 msk pesto
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme.
Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar.
Häll av potatisen när den är klar.
Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
Lägg upp på fat eller skål och servera.
Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen.
Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|