Direktlänk till inlägg 28 januari 2017
Mängd: 5 dl
Ingredienser:
3 dl solrosfrön
2 dl kallpressad olivolja
3 klyftor vitlök
2 dl packad basilika, cirka 30 blad
1 dl vatten
75 gram parmesan eller grana padano eller vegan parmesan som Violife Prosociano
2 msk citronjuice
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Rosta solrosfröna i en stekpanna ca fem minuter så att de får lite färg.
Rör under tiden.
Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med basilika samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en röra.
Rör i olivolja.
Skala och pressa i vitlök.
Riv osten fint och rör i den.
Tillsätt citronjuice, salt och vitpeppar.
Smaka av solrospeston med salt och peppar.
Solrospeston är klar att servera.
Tillsätt ev. lite mer olivolja och toppa med riven ost och lite färsk hackad basilika vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|