Direktlänk till inlägg 31 januari 2017

Nässelpesto

Av Maria - 31 januari 2017 16:45

Antal: 3 portioner


Ingredienser:

50 gram, 1 liter, rensade fina blad toppskott av nässlor; eller 1,5 dl förvällda grovhackade nässlor
1/2 vitlöksklyfta
30 gram pinjenötter
0,4 dl fin kallpressad olivolja
1 msk riven parmesan eller grano padano
2 krm flingsalt


Gör så här:

Skölj och rensa nässlor så att du har fina späda blad.
Koka dem i 3 minuter i vatten.

Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.

Låt rinna av.

Krama ur.
Hacka nässlorna.
Skala vitlöksklyfta och riv parmesan.
Mixa vitlök, pinjenötter, hälften av oljan och förvällda/kokta hackade nässlor till en röra ca 10 sekunder. Du kan mixa i en skål med stavmixer, liten mixer eller matberedare.

Du kan också mortla ihop peston i en stenmortel.
Tillsätt resten av oljan och parmesanosten samt mixa ihop i ytterligare 10 sekunder.
Smaka av med salt.
Nässelpeston är klar att servera. Kan förberedas och stå i kylen.

Peston stelnar i kylen så ta fram en stund innan servering så den blir lite mjuk i rumstemperatur.
Peston kan förvaras i burk med lock i kyl 1-2 dagar i kylen.

Eller frysas in.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards