Direktlänk till inlägg 31 januari 2017
Antal: 3 portioner
Ingredienser:
50 gram, 1 liter, rensade fina blad toppskott av nässlor; eller 1,5 dl förvällda grovhackade nässlor
1/2 vitlöksklyfta
30 gram pinjenötter
0,4 dl fin kallpressad olivolja
1 msk riven parmesan eller grano padano
2 krm flingsalt
Gör så här:
Skölj och rensa nässlor så att du har fina späda blad.
Koka dem i 3 minuter i vatten.
Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
Låt rinna av.
Krama ur.
Hacka nässlorna.
Skala vitlöksklyfta och riv parmesan.
Mixa vitlök, pinjenötter, hälften av oljan och förvällda/kokta hackade nässlor till en röra ca 10 sekunder. Du kan mixa i en skål med stavmixer, liten mixer eller matberedare.
Du kan också mortla ihop peston i en stenmortel.
Tillsätt resten av oljan och parmesanosten samt mixa ihop i ytterligare 10 sekunder.
Smaka av med salt.
Nässelpeston är klar att servera. Kan förberedas och stå i kylen.
Peston stelnar i kylen så ta fram en stund innan servering så den blir lite mjuk i rumstemperatur.
Peston kan förvaras i burk med lock i kyl 1-2 dagar i kylen.
Eller frysas in.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|